avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma de constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma de constructii

buna ziua.

as dori sa infiintez o firma de constructii. unicul asociat va fi o persoana juridica al carui unic asociat este in italia. trebuie neaparat ca unicul asociat sa vina in tara sau se poate rezolva doar cu administratorul persoanei juridica care infiinteaza firma ?

la noua firma de constructii as dori sa angajez 5 muncitori pe care sa-i trimit in italia sa lucreze pentur un proiect. de ce acte am nevoie pentru ei ca totul sa fie in regula ?

firma de constructii nou infiintata trebuie sa aiba anumite autorizatii pentru a functiona ?

am cautat pe net informatii dar nu m-am descurcat. se poate sa ma ajutati ?

multumesc,
miruna.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2007
mirunaalexe, utilizator
eu zic ca cel mai sigur la ORC te duci personal spui situatia si te lamuresc cu tot daca tot tre sa vina cineva din italia sa rezolvati tot intr-o zii si cu un singur drum.....eu zic ca o sa trebuiasca sa vina......dar cert doar la ORC
va multumesc mult...
Se rezolva totul prin procura judiciara :O
aveti idee daca pentru a angaja muncitori la o firma pentru renoivarea unei care, am nevoie ca domeniu principal sa fie constructii ? sau se poate sa am si domeniul secundar constructii ?
sau vorbesc prostii ?
Persona juridica straina printr-o AGA trebuie sa numeasca persoana imputernicita sa indeplineasca formalitatile de constitutire a firmei in Romania, inclusiv sa semneze actul constitutiv. AGA in limba straina se traduce in romana si se depune la dosaarul de la ORC.
Aceasta persoana imputernicita va da si declaratia cu privire la lipsa oricaror datorii ale persoanei juridice straine si va semna si specimenul de semnatura in cazul in care persoana respectiva este numita si administrator al noi societati romane.
Asa ca daca persoana imputernicita de persoana juridica straina este un cetatean roman care se afls in Romania nu mai trebuie sa vina nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme orc asociat pj straina smeagull smeagull Salut, am intampinat urmatoarea problema la orc: sc-ul este un srl cu mai multi asociati, intre care o sc straina, asociat majoritar. doreste sa opereze ... (vezi toată discuția)
Semnarea procesului verbal al aga carabela_anca carabela_anca Cine poate sa semneze procesul verbal AGA in cazul in care cei 2 asociati au sediile in alta tara decat Romania. Nu au venit niciodata in Romania. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociati straini luizacsinte luizacsinte Nelamurire !! Infiintare firma in Romania, cu 2 asociati straini, unul persoana juridica si altul persoana fizica. Cum se dau declaratiile pe proprie ... (vezi toată discuția)