avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sa fie de acord ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sa fie de acord ?

Buna ziua,

Intrebarea mea este in legatura cu reparatia acoperisului imobilului in care am un apartament.

Cine trebuie sa aprobe decontarea cheltuielilor facute de mine pentru repararea acoperisului de deasupra mea? Administratorul sau Comitetul ?

Pentru reparatie (inlocuire tabla) am chemat o persoana fizica cu care am incheiat o conventie civila care a adus facturi de materiale pe asociatie, a semnat o hartie de garantie pe 5 ani si atasat un deviz al lucrarilor si Proces verbal de predare lucrare (cu proba apa)- toate acestea cu incuvintarea si verificarea administratorului, care este o firma autorizata angajata si care m-a asigurat ca totul este legal si a semnat toate hartiile.
Am facut si o hartie prin care am cerut Asociatiei sa deconteze lucrarea, avand in vedere ca hotararea de reparatie a acoperisului era deja luata de Comitet insa nu s-a facut nimic timp de 6 luni iar apartamentul meu era grav deteriorat (tavanele complet si 1 perete) si lucrarea era urgent.

Problema este ca cei din Comitetul blocului nu vor sa se deconteze lucrarea (si nici sa semneze contractul si procesul verbal de receptie lucrare. (de s-a facut numai la mine si de ce sa plateasca toti). In lipsa semnaturii acestora, administratorul spune ca nu poate efectua plata.

Mentionez ca suma ceruta de prestator este absolut decenta.

Va multumesc,

C

Caut URGENT avocat cu competente dovedite pentru recuperarea banilor de la Asociatie.



pentru acest gen de lucrare, administratorul trebuie sa aiba girul comitetului executiv si/sau chiar si al adunarii generale.
ar fi fost bine sa fi facut in prealabil o solicitare scrisa catre asociatie pentru ca aceasta sa dispuna inceperea acelei lucrari. pe de alta parte, stricaciunile enumerate mai sus nu au fost produse in 2-3 luni, ci mult mai devreme ... iar dvs trebuia sa solicitati mai devreme aceasta reparatie, nu sa-i stringeti cu usa acum ca vroiati ca lucrarea sa fie gata ieri, ci din timp ;)
Reparatia terasei trebuie prinsa in bugetul de venituri si cheltuieli al asociatiei, lucrare aprobata in adunarea generala anuala. Banii necesari se strang de la locatari in timp.
Daca aceasta lucrare nu este prinsa in buget si se face "de urgenta", inainte de inceperea lucrarii, administratorul trebuie sa prezinte comitetului executiv oferta firmei sau a persoanei autorizate, care prezinta si un deviz de lucrari.

Daca Dv. prezentati documentele dupa ce s-a efectuat lucrarea, e greu sa mai convingeti comitetul, pus in fata faptului implinit, fara o aprobare initiala, sa va deconteze acei bani pentru ca ei trebuie luati de la ceilalti proprietari, nu din alta parte.

Administratorul nu poate decide in legatura cu banii proprietarilor, el este (fie ca e firma sau persoana fizica) angajat al asociatiei....si in aceasta calitate nu are decat atributiuni de executie, nu si de decizie.
In primul rand, multumesc pentru raspunsuri.
Evident am sesizat e mai multe ori Administratia asupra situatiei, insa nu in scris. Reparatia acoperisului este de ani de zile aprobata ca prioritatea nr. 1 si urma a fi realizata din fondul de reparatii. Banii exista in acest fond. M-am bazat pe cuvantul lor si am asteptat luni de zile, cu apartamentul distrus, sa se faca ceva. Presedintele pleaca toata vara la tara iar cei din bloc nu accepta in realitate ideea ca acoperisul este bun comun si trebuie sa plateasca toti.
Inainte sa repar acoperisul de la mine, am incercat sa aduc mai multe firme sa repare intregul acoperis. Doar ca nimeni din Comitet nu s-a precupat si nici o firma nu este de acord sa-si piarda timpul sa faca masuratori exacte si oferte detailate unei Asociatii de Proprietari care nu este decisa. Solutii ar fi existat. Si exista in continuare, inclusiv cu cei care au realizat lucrarea la mine.
Au ignorat complet ce se intampla in ideea ca eu voi plati lucrarea si apoi nu voi mai avea ce sa fac.
Au procedat la fel cu problema hidroforului din bloc, care s-a stricat si ani e zile au refuzat sa monteze unul nou cu diverse pretexte: apa are 2 atm, trebuie sa ajunga la et.5, tevile la mine in ap. sunt colmatate, hidroforul face zgomot, nu e toata lumea de acord, etc. Eu, la et.5 nu aveam deloc presiune.
Concluzia: dupa 3 ani, am tras singura teava de apa pana la et. 5, apoi am cumparat si instalat un hidrofor. S-au conectat apoi vreo 9 locatari, inclusiv cel de la et. 3, vechiul administrator, cel care mi-a explicat ani de zile ca trebuie sa am suficienta presiune. El este cel din Comitet care nu vrea sa semneze nici acum.
Intr-adevar, ati procedat cum probabil ar fi procedat oricine cu scaun la cap, dar aici pe forum nu se poate contacta direct un avocat. Aveti posibilitatea insa sa cititi sectiunea drept civil si sa va alegeti de-acolo sau din lista de consultanti (o aveti in bara de menu) un avocat.
Ca sa dau si o concluzie pentru cei care mai citesc acest topic:

Administratorul a discutat in cele din urma cu presedintele si, avand in vedere urgenta lucrarii si aprobarea care exista deja a Comitetului pentru repararea acoperisului, ieri mi s-au decontat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului nicaedith nicaedith Buna ziua! locuiesc la bloc la et IV si de cand am cumparat acest ap am avut probleme cu acoperisul, adica ne ploua in bucatarie. Am tot ridicat problema in ... (vezi toată discuția)
Penalizari vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat la problema care o am.Iata pe scurt despre ce este vorba: Acum un an,unii membrii ai Comitetului Executiv au ... (vezi toată discuția)
Decontare lucrari facute de un proprietar la parti comune ruxyradu ruxyradu Buna ziua, as dori sa stiu daca asociatia de proprietari e obligata sa deconteze unui proprietar o reparatie la acoperis (proprietarul a adus lucratori care au ... (vezi toată discuția)