nicaedith a scris:
In toamna 2011 n-am mai suportat si am contactat o firma de constructii cu care am reparat acoperisul. Intrebarea mea este daca pot recupera in vreun fel banii de la locatari. Adica am o factura de materiale si manopera de 1400 lei ceea ce inseamna intretinerea mea pe un an de zile sau inseamna 74 de lei de recuperat de la fiecare apartament. Ce as putea face in acest sens?
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei prin care solicitati sa va achite suma cheltuita de dumnaevoastra. La acesata cerere anexati toate documentele ce le aveti cu privire la aceasta lucrare:
- cererile scrise si inregistrate la asociatie prin care ati solicitat efectuarea lucrarii inainte de toamna lui 2011, asa cum ne-ati povestit noua.
- raspunsurile scrise primite de la presedintele asociatiei prin care se angajau, sau nu, sa efectuieze lucrarea, motivau ca nu sunt bani...
- devizul sau situatia de lucrari intocmite de firma care a facut lucrarea
- facturile si chitantele pe baza carora s-a efectuat lucrarea
- contractul intocmit de firma executanta si semnat cu dumneavoastra
- procesul verbal de receptie a lucrarii cu termenul de garantie
Presedintele asociatiei va discuta in comitet si o sa va dea un raspuns in maxim 30 de zile deoarece sedintele de comitet se tin obligatoriu odata pe luna. Comitetul executiv poate decide repartizarea sumei pe fiecare apartament, in functie de cota indiviza (suprafata utila) si sa afiseze sumele pe lista de plata din luna urmatoare. Pe masura ce se incaseza banii, asociatia vi-i restituie sau va compenseaza cu obligatiile dv lunare fata de asociatie.
Nu puteti solicita bani direct de la proprietari, ci de la asociatie.
Nu puteti sa-i dati in judecata pe vecini, asa cum spunea
@mary-anna, ci puteti sa dati in judecata asociatia, dar dupa ce solicitati de la asociatie sa va achite suma. Ar fi o actiune inutila iar la primul termen, presedintele s-ar putea prezenta si poate spune judecatorului ca nu a cunoscut problema dv, ca nu ati solicitat reparatia, ca nu ati solicitat sa va achite reparatia facuta... si ca luand cunostinta acum de problema, se angajeaza ca o sa va plateasca. Sau, si mai rau, ar fi ca presedintele sa nu accepte plata si sa solicite instante sa va puna in vedere sa faceti dovada necesitatii efectuarii lucrarii, dovada cu inscrisuri a solicitarilor, a lucrarilor efectuate si-a tuturor dovezilor de care am amintit mai sus cu liniute. Poate sa solicite expertiza tehnica...
Asa ca ori rezolvati amiabil, ori cu tact si calm obtineti documentatia de care va spuneam ca sa va puteti folosi de ea mai tarziu in instanta.