Buna ziua, as dori sa stiu daca asociatia de proprietari e obligata sa deconteze unui proprietar o reparatie la acoperis (proprietarul a adus lucratori care au inlocuit partial tabla de pe acoperis, a platit factura), fara a anunta asociatia, sustinand ca are infiltratii in apartament). Exista doar o sesizare a unui vecin care sustinea ca are aceeasi problema, dar dupa o verificare facuta de gospodarul asociatiei nu s-a constatat necesitatea inlocuirii tablei . Comitetul Executiv a decis ca Adunarea Generala sa voteze daca se va deconta suma (21000 lei!) dar as dori sa stiu baza legala in acest caz. Multumesc
Proprietarul care a facut lucrarea trebuia sa fi facut o solicitare-instiintare scrisa catre asociatie cum ca are probleme cu infiltrarile de apa de pe acoperis si daca asociatia nu avea fonduri sa faca aceasta reparatie, macar trebuia sa fi colaborat la selectarea ofertei, negocierea lucrarii, plus ca proprietarul ar trebui sa prezinte conducerii asociatiei contractul cu firma respectiva, devizul, facturile, chitantele de achitare a lucrarii, contractul de garantie.
Si dupa toate acestea comitetul putea decide daca si in ce masura aceasta lucrare poate fi asumata.
Asa....oricine poate face orice lucrare in bloc, fara sa intrebe pe nimeni, fara sa ceara o parere si apoi poate pretinde sa i se deconteze banii, dar nu se poate astepta sa gaseasca intelegere intotdeauna in cadrul asociatiei.
Nu stiu in ce calitate ai expus topic-ul, nu ca ar avea mare importanta pentru noi, dor asa de info, sa stim si noi cu cine stam de vorba.
Doamna moderatoare, mai sus, a explicat cam cum stau lucrurile. Acolo s-a lucrat fara cap, s-au cheltuit o groaza de bani si acum se incearca a drege busuiocul...
Parca era mai bine sa intrebi inainte de a se face lucrarea. Daca esti in zona as. prop. (com. executiv) si intrebi sa afli cum o dregeti, ar fi bine sa dai o cautare in forum, ceva de genul reparatie terasa bloc si ai sa gasesti mai multe raspunsuri, inclusiv cum trebuia sa procedeze cel care a efectuat lucrarea.
Pe cinstite, la noi in asociatie respectivul cetatean nu ar avea nici-o sansa sa-si recupereze banii - in conditiile aratate de dvs. Pai nu era normal sa se puna de acord cu vecinii de la ultimul nivel, sa sesizeze as. prop. ca acestia sa-si faca treaba pentru care sunt platiti? Acum, depinde de intelegerea vecinilor daca vor sa va ajute sa recuperati ceva din paguba.
Reparatie acoperis
MIctheo
In baza legislatiei in vigoare privind functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari, am facut o contestatie in prima faza catre presedintele ... (vezi toată discuția)