avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul terasei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul terasei

Am efectuat reparatiile la terasa balconului cu o firma care ne-a oferit factura si chitanta in prealabil intreband vecinii daca sunt de acord cu efectuarea lucrarii,ei nedand nici un raspuns nu am mai asteptat sa se degradeze peretele exterior proaspat renovat si am realizat lucrarea fara a mai astepta un raspuns din partea vecinilor platind eu toata lucrarea.M-am prezentat la asociatia de proprietari cu facturile si am cerut decontarea pentru fiecare familie in parte unde am aflat ca de fapt vecinii nu vor sa contribuie si ei,iar doamna administratoare ne-a zis ca fara acordul lor nu ne poate deconta lucrarea.Va rog sa imi ziceti ce este de facut pentru a-mi putea recupera partea de bani cu care trebuie sa contribuie si celelalte familii de pe coloana.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:23, 30 Septembrie 2012
Daca dv . a-ti fi locuit la ultimul etaj si v-ar fi afectat infiltratiile de apa din apartament atunci ati fi putut sa faceti renovarea daca Asociatia nu lua masuri si ulterior prin Instanta sa -i fortati sa contribuie si ei .
Dar dv . ati intervenit unde Asociatia trebuia sa hotarasca fiindca este parte comuna si afecta aspectul exterior al cladirii s-ar putea sa nu va dea castig de cauza nici Instanta , consultati un avocat sa vedeti ce sanse aveti sa va recuperati banii .
Noi am efectuat lucrarea deoarece administratoarea ne-a spus sa o efectuam si apoi o sa le bage cheltuiala aferenta fiecarei familii l-a cheltuielile de bloc iar apoi dupa finalizare a zis ca de fapt fara acordul proprietarilor nu poate sa le introduca suma la cheltuieli.Este legal asa ceva?.Eu stiu ca la partile comune trebuie sa contribuie toti,fie ca sunt sau nu de acord.De ce trebuie sa le ceara cineva acordul pentru ca mie nu mi-a cerut nimeni acordul atunci cand s-au efectuat reparatii la subsolul blocului.Doar m-am trezit cu cheltuieli in plus la consum fara a fi intrebata daca sunt de acord cu ceea ce s-a facut
BEN46 a scris:

Daca dv . a-ti fi locuit la ultimul etaj si v-ar fi afectat infiltratiile de apa din apartament atunci ati fi putut sa faceti renovarea daca Asociatia nu lua masuri si ulterior prin Instanta sa -i fortati sa contribuie si ei .
Dar dv . ati intervenit unde Asociatia trebuia sa hotarasca fiindca este parte comuna si afecta aspectul exterior al cladirii s-ar putea sa nu va dea castig de cauza nici Instanta , consultati un avocat sa vedeti ce sanse aveti sa va recuperati banii .

Gresit! Noi nu am schimbat prin repararea terasei aspectul exterior al cladirii.Am inlocuit tabla veche doar
NU a-ti specificat de la inceput situatia si nici nu am spus ca ati modificat terasa blocului .
Practic la dv. s-a facut repararea acoprerisului fara a avea acordul Asociatiei de proprietari si numai acordul verbal al administratorului care dupa lucrare s-a intors impotriva dv . , iata ce spune legea ,

Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.

Fara un proces - verbal de sedinta a Asociatiei adm. nu poate sa acopere lucrarea la acoperis .Acest lucru trebuia sa v-il spuna de la inceput adm.
Incercati sa obtineti un tabel pe baza de semnaturi a celor care sant de acord cu reparatia dar va trebuie 50+1 din semnaturi s-au sa convocati o Adunare Generala si sa se hotarasca cei prezenti .
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
BEN46, utilizator
albus_ramona a scris:

Am efectuat reparatiile la terasa balconului cu o firma care ne-a oferit factura si chitanta in prealabil intreband vecinii daca sunt de acord cu efectuarea lucrarii,ei nedand nici un raspuns nu am mai asteptat sa se degradeze peretele exterior proaspat renovat si am realizat lucrarea fara a mai astepta un raspuns din partea vecinilor platind eu toata lucrarea.M-am prezentat la asociatia de proprietari cu facturile si am cerut decontarea

Reparatia trebuia efectuata de asociatie si nu de dumneavoastra. Am inteles din mesajul urmator ca ati avut cumva acordul asociatiei, dar vorbele zboara, nu sunt garantii.
Trebuia sa faceti sesizare scrias catre asociatie. Sa primiti un raspuns scris...
Vecinii dumneavoastra nu au obligatia sa plateasca o lucrare facuta de dumneavoastra dar daca lucrarea esra facuta de asociatie, administratorul ar fi repartizat costurile pe lista de plata conform legislatiei.
In instanta aveti sanse sa obtineti obligarea asociatiei la plata aceste lucrari daca va prezentati cu dovada scrisa ca ati solicitat asociatiei sa faca reparatia, daca prezentati raspunsul asociatiei, daca prezentati contractul, fcatura, chitantele pe baza carora ati facut reparatia. Daca prezentati procesul verbal de receptie la care a participat comisia formata din membri ai comitetului executiv...

Alte discuții în legătură

Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc andan30 andan30 Buna! Am si eu o mare problema...ca toti cei care cauta raspunsuri pe aici. Locuiesc la etajul 4/4, iar acoperisul imobilului e foarte degradat, avand in ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)