avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul terasei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul terasei

Am efectuat reparatiile la terasa balconului cu o firma care ne-a oferit factura si chitanta in prealabil intreband vecinii daca sunt de acord cu efectuarea lucrarii,ei nedand nici un raspuns nu am mai asteptat sa se degradeze peretele exterior proaspat renovat si am realizat lucrarea fara a mai astepta un raspuns din partea vecinilor platind eu toata lucrarea.M-am prezentat la asociatia de proprietari cu facturile si am cerut decontarea pentru fiecare familie in parte unde am aflat ca de fapt vecinii nu vor sa contribuie si ei,iar doamna administratoare ne-a zis ca fara acordul lor nu ne poate deconta lucrarea.Va rog sa imi ziceti ce este de facut pentru a-mi putea recupera partea de bani cu care trebuie sa contribuie si celelalte familii de pe coloana.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:23, 30 Septembrie 2012
Deci,in situatia data,deoarece nu am facut nici o cerere scrisa catre asociatie sau catre locatari(am fost doar verbal de acord,lucru care acum nu se recunoaste)nu am nici o sansa sa imi recuperez banii investiti in finisarea unor parti comune?Deci eu nu ii pot convinge ca repararea acoperisului balcoanelor intra la parti comune,deoarece cum spun ei"mi-am facut mie lux reparand acoperisul": atunci inseamna ca eu nu imi mai voi recupera o parte din investitie niciodata
Ati gasit singur raspunsul: nu aveti cum sa-i fortati sa contribuie la o reparatie care nu s-a facut legal prin asociatie.
Doar discutand cu presedintele asociatiei, cu membrii comitetului executiv, cu proprietarii in prima adunare generala... si poate, vor intelege omeneste si vor contribui la cheltuiala pe care ati facut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc andan30 andan30 Buna! Am si eu o mare problema...ca toti cei care cauta raspunsuri pe aici. Locuiesc la etajul 4/4, iar acoperisul imobilului e foarte degradat, avand in ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)