avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere de salariu fara modificarea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere de salariu fara modificarea cim

Angajatorul a hotarat ca, din cauza situatiei actuale din economie, sa ne reduca salariul cu 20%.
In acest sens a emis un document prin care ni se cere sa semnam ca suntem de acord cu aceasta reducere pe termen nelimitat, mai mult doreste sa reduca programul de lucru cu 20%.
Este legal?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:05, 31 Mai 2010
Doar in conditiile in care fiecarui angajat i se va face separat un act aditional la contractul de munca, unde pe langa reducerea programului, sa zicem de la 8 h ore la 6 ore/zi se reduce atunci si salariul. Poate fi legala doar daca acest act aditional este semnat de fiecare angajat in parte. Probabil ca doar a anuntat si acum va face si hartiile!

Si acum sa fim seriosi dar intre a fi disponibilizat nu mai bine preferati sa vi reduca salariul?
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
BIANCA IRINA, utilizator
Clauzele unui CIM nu se pot modifica decat prin act aditional, semnat de ambele parti.
Acest act aditional va trebui inregistrat la ITM si abia atunci isi poate produce efecte.
In conditiile in care nu veti fi de acord cu micsorarea salariului si nu veti semna actul, probabil ca se va gasi o metoda legala de a va disponibiliza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)
Reducere de salarii in toata firma !este legal ? dar nu datorita abaterilor disciplinare quantumrevers quantumrevers Buna ziua va adresez cu uirmatoarea problema : lucrez circa de 4 ani in cadrul aceleasi companii pe piata de retail si descopar cu mahnire ca suntem foarte ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului datorita rezultatelor financiare slabe dragulina dragulina Buna ziua, Sa zicem ca angajatorul decide reducerea salariilor motivata de rezultatele financiare proaste ale societatii. Cum trebuie sa dovedeasca el ... (vezi toată discuția)