avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu materiale pentru amenajare sediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu materiale pentru amenajare sediu

Am achizitionat materiale pentru amenajarea sesiului gen vopsea, gresie, faianta, obiecte sanitare
Cum este corect sa inregistrez in contabilitate aceste materiale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:02, 3 Iunie 2010
am mai primit o varianta:

inregistrarea facturilor 231=401
4426
receptie 231=722

credeti ca ar merge si asa, dat fiind faptul ca pe facturi sunt o multime de materiale marunte?
Sunt 100% pentru prima varianta de monografie; a doua este eronata, dubland rulajul debitor al contului 231.

Succes!
Cheltuielile de intretinere si reparatii nu maresc valoarea unei cladiri.Consider ca puteti inregistra direct pe cheltuiala dar, folosind contul de cheltuieli in avans, pt.a le putea repartiza pe durata contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Regie proprie costicul costicul Societatea construieste in regie proprie o cladire. Ajutati-ma sa inteleg. Facturile cu materiale de constructii - 3021=401 sau 404? Apoi : 231=3021 La ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile investitii renovare sediu RobertR RobertR Buna ziua, 1. Sediul social al firmei este apartamentul in care locuieste patronul si a fost dat firmei prin comodat pe o perioada nedeterminata. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)