avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere prealabilã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere prealabilã

I-am făcut fostei soții (astazi divorțați) care m-a hărțuit și mă hărțuiește la modul inimaginabil o plângere prealabilă pentru violarea corespondenței. Plângerea am depus-o în orașul unde își are domiciliul făptașa, la poliția judiciară. N-am primit niciun semn până acum. Care sunt procedurile? Ce-ar fi trebuit să se întâmple, sau ce se va întâmpla mai departe.
Cel mai recent răspuns: Cristian Marian , utilizator 23:59, 2 Iunie 2010
Ar trebui sa primiti o rezolutie a procurorului, prin care sa vi se comunice solutia adoptata: nu s-a inceput urmarirea penala/s-a inceput si s-a scos de sub urmarire penala sau a incetat urmarirea penala/ s-a inceput si a fost trimisa in judecata...
Toate astea intr-un termen rezonabil, care insa nu este stabilit in mod concret de legiuitor..
De asemenea, inainte de solutie ar trebui sa fiti contactat in vederea indicarii probelor pe care doriti sa le propuneti... eventual sa fiti audiat
Nu ati comunicat cand ati trimis sau depus plangerea.
Veti fi chemati pentru a da declaratii la politiei, atat dvs.in calitate de parte vatamata ,cat si sotia dvs,apoi se vor administra probatorii atat in dovedirea plangerii de catre dvs,cat si in aparare,de fosta sotie.
Dupa aceea politistul care instrumenteaza dosarul,in functie de probatoriile administrate,il va inainta procuraturii cu referat de terminare a urmaririi penale,fie cu propunerea de incepere a urmaririi penale,fie de neincepere a urmariri penale
Oricum durata de solutionare ,va fi destul de mare deoarece este un aflux de cauze trimise spre solutionare atat politiei,cat sintuturor celorlalte organe abilitate
Se vor efectua acte de cercetare penala, care presupun printre altele strngerea de probe, deoarece pina nu au aceste probe organele de cercetare nu au ce sa va comunice. In functie de dovezile existente , procurorul poate dispune fie solutia neinceperii urmaririi penale fie va dispune inceperea urmaririi penale ;i punerea in miscare a actiunii penale care, la randul ei presupune ca invinuitul din dosar sa devina inculpat, sa i se prezinte materialul de urmarire penala si sa fie trimis in judecata , pe baza rechizitoriului cu care va fi sesizata instanta de judecata. daca procurorul va dispune nup si veti fi nemultumit, puteti face , in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei, plangere la prim procurorul parchetului de pe langai nstanta careia ii revine competenta sa judece cauza.
cam asta se poate intampla, adica una sau alta dintre ipotezele amintite.
Vă mulțumesc tuturor pentru răspuns. Fosta soție are o abilitate teribilă. A câștigat două procese civile numai pentru că a știut să mintă, să se prefacă, să plângă, să râdăm să impresioneze. Sper ca aici să nu mai funcționeze chiar așa de bine aceste tehnici.
Am depus cererea la poliție pe data de 17 mai 2010.
In mod normal ar trebui sa o cheme sa o audieze.
Nu am inteles pe ce probe va bazati cand sustineti ca v-a fost violata corespondenta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi penale dserban dserban Buna ziua! Anul trecut am depus plangere penala impotriva fostului meu prieten pentru infractiunea de lovire si alte violente (multiple agresiuni si ... (vezi toată discuția)
Autoritatea pãrinteascã. acordul so?ilor alise alise din cate am citit.... odata cu intrarea in vigoare de la 1 octombrie a noului cod civil,acesta prevede ca dp divort autoritatea parinteasca revine in comun ... (vezi toată discuția)