avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere prealabilã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere prealabilã

I-am făcut fostei soții (astazi divorțați) care m-a hărțuit și mă hărțuiește la modul inimaginabil o plângere prealabilă pentru violarea corespondenței. Plângerea am depus-o în orașul unde își are domiciliul făptașa, la poliția judiciară. N-am primit niciun semn până acum. Care sunt procedurile? Ce-ar fi trebuit să se întâmple, sau ce se va întâmpla mai departe.
Cel mai recent răspuns: Cristian Marian , utilizator 23:59, 2 Iunie 2010
Eu nu mai locuiam la domiciliul meu stabil de pe buletin de 2 ani și jumătate. Fosta soție mi-a trimis un mail în care îmi spunea că știe câți bani am pe card. În urmă cu două luni îi spune copilului (17 ani), care mi-a fost încredințat mie, că nu-i dă bani în afara pensiei alimentare pentru că știe toate tranzacțiile mele bancare și soldul. Credeam că-i un scenariu. Când mi-a spus copilul cu exactitate câți bani mi-au intrat în cont în primele 3 luni ale anului 2010 și suma exactă care o aveam în cont mi-a fost clar că fosta soție desfăcuse plicurile de la bancă care mergeau la adresa de domiciliu în continuare, fără ca eu să știu. Două cunoștințe apropiate mi-au confirmat că fosta soție le-a spus de unde știa aceste date. Fosta soție continuă să folosească datele obținute prin violarea corespondenței mele în sensul că refuză să ajute copilul.
Din ce ziceti ar fi vorba de aceasta infractiune daca se va dovedei insa pensia de intretinere este obligata sa o achite chiar daca ati fi milionar in euro.
Pensia si infractiunea nu au nicio legatura.
Sotia este obligata sa achite pensia de intretinere a minorului daca asa se prevede in hotararea judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi
Ideea era alta, domnule avocat. Ea plătește pensia alimentară pentru că se virează în mod automat, de la serviciu. Problema este că ea, pe lângă violarea corespondenței (extrase de cont de la banca unde am eu cont) în mod repetat a și folosit datele obținute prin această faptă, ceea ce am înțeles că este și mai grav. Adică spune copilului în permanență că nu îl mai ajută cu absolut nimic în afara pensiei deoarece știe câți bani am eu în cont. Adică a divulgat informația și a folosit-o. Sper că s-a înțeles ce am vrut să spun.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi penale dserban dserban Buna ziua! Anul trecut am depus plangere penala impotriva fostului meu prieten pentru infractiunea de lovire si alte violente (multiple agresiuni si ... (vezi toată discuția)
Autoritatea pãrinteascã. acordul so?ilor alise alise din cate am citit.... odata cu intrarea in vigoare de la 1 octombrie a noului cod civil,acesta prevede ca dp divort autoritatea parinteasca revine in comun ... (vezi toată discuția)