avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara - confirmarea reinceperii urmaririi penale

Buna ziua!
Anul trecut am depus plangere penala impotriva fostului meu prieten pentru infractiunea de lovire si alte violente (multiple agresiuni si strangulari) si pentru infractiunea de violare a secretului corespondentei. In urma amenintarilor primite de la acest individ care a aflat ca am depus plangere, pe un fond de anxietate puternica provocata de faptul ca imi spunea ca o sa ma omoare daca o sa aiba dosare si cazier, am fost nevoita sa retrag plangerea. Insa, chiar si asa, amenintarile individului nu au incetat. Ulterior, in luna ianuarie am primit ordonanta de la Parchet cu dispunerea incetarii urmaririi penale, pe care am contestat-o prin plangere impotriva solutiei. Prim-procurorul a aprobat plangerea si a trimis cazul in fata instantei (camera preliminara) cu obiectul confirmarea reinceperii urmaririi penale. M-am prezentat atat eu cat si fostul prieten in fata instantei. Am mentionat ca sunt de acord cu reluarea urmaririi penale, el a spus ca este impotriva, judecatorul a dispus reluarea urmaririi penale. Apoi, am dorit sa depun inscrisuri ca proba (mesaje scrise primite de la el cu amenintarile), procurorul a fost de acord, acuzatul s-a impotrivit, judecatorul a admis inscrisurile ca proba. Acuzatul a spus ca doreste sa isi angajeze avocat in acest moment, desi m-am impotrivit mentionand ca a avut timpul sa faca asta pana acum cat si faptul ca mai are alte procese in desfasurare, instanta i-a admis cererea si a amanat pentru 3 saptamani cauza.
Intrebarea mea este, in principal, care este recomandarea dumneavoastra pentru modul optim de abordare al situatiei in acest moment? As dori sa solicit si proba cu martori, sa inteleg ca acestia vor veni direct in sala de judecata? Eu credeam ca trebuie mai intai sa vina la sectia de Politie sa li se ia declaratii, iar in cadrul procesului sa se reia informatiile. Avand in vedere ca multe agresiuni s-au desfasurat la mine acasa, faptul ca as dori sa imi citez parintii ca martori va fi atacat de partea adversa? Ma gandesc sa nu spuna ca nu ar fi obiectivi din cauza rudeniei. In acest caz, pot aduce mai mult de 2 martori pentru a inlatura dubiile legate de obiectivitate? De asemenea, pot cere proba cu testul poligraf pentru coroborarea cu celelalte probe avand in vedere ca inculpatul a negat acuzatiile? Posed si probe audio (inregistrari) pe care le voi furniza pe suport CD si cateva fotografii cu urme de la lovituri.
O parte dintre agresiuni au avut loc in Grecia, in timpul concediului nostru. In aceasta tara, fostul meu prieten m-a sugrumat pe strada, am reusit sa tip dupa ajutor si au venit oameni care m-au salvat. Exista vreo posibilitate prin care sa solicit audierea martorilor din Grecia macar prin declaratie scrisa care sa fie tradusa si trimisa la instanta din Romania? In acest caz, se poate adauga infractiunea de tentativa de omor?
De asemenea, pentru faptul ca am fost fortata de amenintarile paratului sa imi retrag plangerea, pot solicita adaugarea infractiunii de amenintare la cele doua infractiuni deja existente?
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 11:32, 3 Aprilie 2018
Nu se audiaza martori in aceasta procedura.
Daca se admite cererea si se redeschide up, aveti dreptul sa propuneti administrarea de probe in fata organului de up.
Cererea a fost deja admisa de presedintele de judecata. Am auzit foarte clar cum a dictat grefierului "admite reinceperea urmarii penale". Iar inscrisurile au fost administrate in cadrul acelei sedinte de catre mine si aprobate de presedinte.

Exista un numar de martori pe care il pot avea sau pot aduce cati martori sunt necesari? Pentru a demonstra toate agresiunile, as avea nevoie de mai multe persoane care sa vina sa declare pentru fiecare situatie in care s-au petrecut faptele.

Care este cea mai buna abordare si ce pedeapsa ar trebui sa cer sa i se aplice?

Multumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu se audiaza martori in aceasta procedura.
Daca se admite cererea si se redeschide up, aveti dreptul sa propuneti administrarea de probe in fata organului de up.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita, injurata, amenintata angelrain angelrain buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- abuz de incredere. adriatica123 adriatica123 Buna ziua, In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj. Plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente - plangere penala dalv dalv Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am ... (vezi toată discuția)