avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro forum politic
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

forum politic

cred ca ar fi interesant sa discutam pe chestiuni de politica, cel putin in acest context:))
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 03:39, 21 Iunie 2007



Ce ar fi de spus despre cei care le voteaza ? Ca sunt aceleasi persoane care le si propun , adica reprezentantii unor grupuri de interese.


Grupuri de interese....cel mai bine ar trebui sa vb de grupurile de interese...care ar fi acelea...care sunt sefii lor.... deja devin agasanti acesti "papagali" somnorosi care nu au nici o legatura cu vointa si nevoile poporului.. Ar trebui sa se modifice constitutia, si la fiecare lege sa fie chemat poporul la vot...Sau sa fie o perioada din an in care sa se cheme la vot populatia in legatura cu un anumit numar de legi, hotarari etc...B-) Gluma, negluma, guvernantii nu reprezinta vointa poporului
Uite asa poti sa devii celebru , initiaza un proiect de lege si propune modificarea Constitutiei. 500.000 de semnaturi , parca.
eu si cu presedintele ce mai facem chestii de genul asta...din cate am citit "Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptatã de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin douã treimi din numãrul membrilor fiecãrei Camere."
Tu chiar crezi ca ar adopta aia ceva venit de la populatie? Pai ce ei sunt acolo sa faca ceva pentru populatie?
Si daca as veni cu 10 milioane de voturi, sau 17 milioane cati votanti sunt, tot degeaba...
propunerea cu poprul sa voteze legi...e o noutate...dar gandeste-te cam asa......ca juristi si cu cele venite de la cativa...comparativ cu toata populatia sunt destul de aberatii juridice...ce faci cand 1% din cei ce ar vota ar avea notiuni juridice??!!! atunci sa vezi legislatie.......nu sustin ca alesii nostri sunt mult mai destepti.....dar sunt mai putini.....si vorba ceea ....fiecare popor are conducatorii pe care ii merita!!??:((
nu sunt de acord cu ultima afirmatie, cu poporul si conducatorii acestuia.... Lumea nu este documentata, De ce ar merita un pensionar , un parlamentar care voteaza impotriva cresterii pensiei? Nu le e rusine? Se pare ca nu... Tocmai ca nu avem conducatorii pe care ii meritam.
De ce as merita eu , care merg cu autobuzul, un parlamentar care refuza sa voteze sa se puna aer conditionat in autobuze, sau cumpararea de noi autobuze doatate cu AC? Normal ar trebui sa il iau pe "el" , sa il urc in autobuz si sa il plimb o zi doar una, sa vada ce bine e sa mirosi o persoana transpirata, si sa stea ca sardina in conserva, sa vedem cum ar vota dupa....
Problema este tot a acestor grupuri de interese care , orice s-ar intampla tot la guvernare la gasim, sau in opozitie..Nu se mai schimba lumea ... Din 90 pana acum tot aceleasi persoane au ramas in guvern....
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota – ati sustine un proiect legislativ in acest sens? Ares-3 Ares-3 Sustin cu toata convingerea o initiativa legislativa care sa duca la transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota: ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ajunge parlamentar? Iulian81 Iulian81 Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza ... (vezi toată discuția)
Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)