avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea drepturilor de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea drepturilor de pensie

In contextul in care de la 1 Iunie pensiile se reduc cu 15%, se mai efectueaza secalcularea pensiilor pentru o perioada de timp lucrata suplimentar?
Logic ar fi sa DA, caci de fapt a sczut punctul de pensie cu 15% si nu punctajul total al fiecarui pensionar.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:54, 1 Iunie 2010
Sigur ca se recalculeaza, nu este nicio legatura intre diminuarea valorii punctului de pensie si recalcularea drepturilor de pensie in functie de stagiile realizate suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie - absurditate...?! fergus fergus Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni ... (vezi toată discuția)
Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)
Lege pensie nelush2103 nelush2103 Am si eu o intrebare, care lege este operabila la acest in vederea recalcularii grupelor de pensie, caci nu mai pricep nimic cu atatea modificari legislative, ... (vezi toată discuția)