avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata pe perioada determinata 6 luni din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata pe perioada determinata 6 luni din somaj

Buna ziua, va rog sa ma consultati cu urmatoarea situatie:am fost angajata cu contract pe durata determinata 6 luni din 17 mai 2010,eu fiind in somaj,iar ieri pe 31 05.2010 am solicitat incetarea contractului de munca eu fiin in perioada de proba stabilita in contract de 15 zile lucratoare.E nevoie sa completez nota de lichidare si sa predau cartea de munca la angajator ca sa mi inregistreze atat angajarea cat si incetarea contractului la ITM,avand in vedere ca vreau sa revin la somaj,cu ce articol se incheie contractul ca sa beneficiez de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 2 Iunie 2010
Din moment ce ati incheiat un contract de munca desigur ca trebuie sa va fie inregistrat in cartea de munca, altfel ar fi doar munca la negru.
La somaj presupun ca ati anunta angajarea dvs pe per determinata de 6 luni, pt a va fi suspendat somajul pe aceasta perioada.

Daca plecati in timpul perioadei de proba, acest lucru, in opinia mea, va determina incetarea somajul, respectiv inchiderea dosrului de somaj actual si va trebui sa va depuneti un nou dosar de somaj in baza incetarii contractului actual in timpul perioadei de proba, cf art 31 lin 4 din codul muncii (articol ce va da deschide dreptul de a solicta deschiderea unui alt dosar de somaj, daca aveti inca stagiul necesar pt soamj.
1. Daca erati in somaj si v-ati angajat pe perioada determinata, somajul a fost suspendat si se varelua, de unde a ramas, la incetarea contractului individual de munca (CIM) la data inscrisa in contract.
2. Daca incetati raporturile de munca in perioada de proba din initiativa dvs. nu mai beneficiati de indemnizatia de somaj, in continuare.
3. Normele de aplicare a Legii 76/2002 spun ca veti beneficia de indemnizatie de somaj daca incetarea raportului de munca se face la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (4.1) din Codul muncii.
4. Asadar rugati-l pe angajator sa face el, daca vrea, notificarea, in baza art.31(4.1) din Codul muncii.
Multumesc pt sfaturi,dar angajatorul nu este maleabil si mi a spus ca ieri ca se va incheia contractul conf art 31,alin4^1 din initiativa anagajatului.Nu mai am dreptul la somaj in acest caz?
Incercati si duceti-va la Agentia de Somaj numai cu decizia de concediere, poate nu cere si notificarea, sa vada cine a initiat incetarea CIM. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - incetare cim in perioada de proba IstrateA IstrateA Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon. Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata; reluarea somajului alexandra77 alexandra77 Buna seara, in cazul in care am fost in somaj din data de 24 .07.2010 pana la data de 24.09.2010, m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni , pana ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a reintra in drepturile de somaj Reka73 Reka73 Am o mare intrebare...poate sa ma ajute cineva? Am fost in somaj pana in luna noiembrie cand am fost angajata la o firma cu data de 23 noiembrie.Doresc sa va ... (vezi toată discuția)