avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... indreptare eroare!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

indreptare eroare!

Buna ziua,
am marea rugaminte sa-mi explicati cum trebuie sa inteleg urmatoarele:
am terminat procesul de divort,fostul sot facind cerere reconventionala,din care s-a disjuns un proces de partaj.
In acea cerere,el scria ca vrea o anume suma de bani (1000 euro sa zicem).
Am inceput 'tigania' cu partajul,dosar in care am adus eu toate documentele cerute de instanta,documente care erau contracte de credit,adeverinta salariu si alte inscrisuri prin care sa demonstrez ca am un loc de munca si ma descurc in plata ratelor.
D-na judecator la intrebat la un moment dat daca el are ceva inscrisuri vis-a-vis de cerinte,daca poate demonstra in vreun fel ca suma ceruta este reala si a spus ca nu.
In solutionarea data scrie asa " admite actiunea,respinge cererea reconventionala ca nefondata",pe internet scrie ca eu fiind reclamanta trebuie sa-i dau suma de bani ceruta in cererea lui( 1000 eur) si sa-i platesc si cheltuieli de judecata .
Am vorbit cu avocata mea care mi-a spus ca nu poate sa creada ca in acelasi proces sint 2 solutionari si ca trebuie sa asteptam sa imi vina comunicarea,intre timp o sa mai intrebe si dinsa alti colegi.
M-am dus si m-am uitat si eu la condica din data in care trebuia sa apara solutionarea si am vazut si eu acelasi lucru(admite actiunea, respinge cererea reconventionala ca nefondata).
Se poate sa-mi spuna si mie cineva la ce anume pot sa ma astept,pentru ca nu mai am rebdare si nici 'nervi' sa astept comunicarea.
Multumesc anticipat.

Revin cu alta intrebare ( se pare ca d-na judecatoare face 'misto' de mine),in urma cu putin timp m-am uitat pe internet sa vad daca s-a modificat ceva la solutionarea pe care o astept de 1luna si jumatate si surpriza:
scrie asa: din oficiu.dispune indreptarea erorii materiale strecurata in disp.sentintei civile nr.....,in sensul ca din eroare a fost trecut 'respinge cererea reconventionala ca neintemeiata',atita timp cit in dosar nu exista o asemenea cerere.cu apel in 15 zile de la comunicare.
Asta cum sa o mai interpretez?
De comunicat nu sa comunicat,acum vad ca sa mai revizuit ceva,nu stiu nici cum sa inteleg,nici la ce anume sa ma mai astept.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 16:23, 3 Iunie 2010
cererea reconventionala este cea a paratului daca nu a existat asa ceva era normal sa se faca acea indreptare. iar judecatoarea nu cred ca face "misto" cu cineva ci ministerul face cu ea, cand o pune sa judece si cate 80 de cauze intr-o singura zi.
Su totusi dvs ati scris ca sotul a facut cerere reconventionala..... deci a facut sau nu la primul termen cerere reconventionala?
cererea reconventionala a facut-o la momentul la care a primit citatia de divort,cerere din care s-a disjuns partajul.
In acea cerere a solicitat si o suma de bani.
cand primesti hotararea o sa citesti si constati ceea ce scrie in dispozitiv.
admite actiunea - se admite actiunea formulata de tine , cu tot ce ai cerut probabil, si se respinge cererea reconventionala, respectiv se respinge cererea formulat de sotul tau ca nefondata, adica nu are la baza probe concludente in baza carora a formulat cererea sa
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"2 solutionari intr-un sigur proces de partaj." vicar vicar Buna ziua, am marea rugaminte sa-mi explicati cum trebuie sa inteleg urmatoarele: am terminat procesul de divort,fostul sot facind cerere reconventionala,din ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)