avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot recupera salarii neplatite de o firma de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot recupera salarii neplatite de o firma de constructii

in urma cu cateva luni am lucrat la o firma de constructii unde mi s-a promis ca mi se face contract de munca,am lucrat in jur de 1 an iar ultimele 5 luni nu mi-a fost platit nici salariul in jur de 5000 ron.cum as putea recupera aceasta suma.va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:04, 1 Iunie 2010
aveti posibilitatea sesizarii ITM-ului si promovare a unei actiuni judiciare avind ca obiect drepturi banesti la Tribunal. actiunea judecatoreasca este scutita de taxe de timbru.
cu toate ca nu mi s-a facut contract de munca as putea recupera suma de bani?va multumesc
Obligatia incheierii contractului de munca in forma scrisa revine angajatorului.
CIM este valabil si isi produce efectele chiar daca nu a fost incheiat in forma scrisa. Dovada existentei unui contract de munca ce s-a incheiat numai in forma verbala se poate face prin orice mijloc de proba, de ex. statul de plata de unde rezulta ca vi se platea salariul, pontaje, martori care sa confirme existenta raporturilor de munca.
Printr-o actiune in pretentii formulata impotriva angajatorului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca bbjunkie bbjunkie La 1 noiembrie a expirat contractul meu pe durata determinata de trei luni, iar directoarea mi-a promis [b]verbal[/b] o prelungire de contract pe sase luni. ... (vezi toată discuția)
Patroni nesimtiti din marius ionut din marius ionut Buna ziua! Numele meu este Din Marius si sunt din Pitesti , am 29 de ani. Am lucrat la o firma din Bucuresti timp de 6 luni avind ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului crysstynutza crysstynutza buna ziua.am lucrat la o firma,fara carte de munca,mi-a zis ca imi face contract pe 3luni,dar nu am semnat nimic,iar dupa o luna a zis ca nu mai are nevoie de ... (vezi toată discuția)