avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata salariului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata salariului

buna ziua.am lucrat la o firma,fara carte de munca,mi-a zis ca imi face contract pe 3luni,dar nu am semnat nimic,iar dupa o luna a zis ca nu mai are nevoie de noi si nu am luat nici salariul.mai este vreo sansa sa imi dea salariul?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:51, 22 Iulie 2010
Exista sanse, daca puteti proba existenta raporturilor juridice de munca. In conformitate cu prevederile legale in vigoare (C.Mun.), obligatiile incheierii in forma scrisa si a declararii CIM la ITM revin angatorului.
Va trebui sa introduceti o actiune in instanta avind ca obiect inregistrarea CIM, inscrierea vechimii in cartea de munca si plata salariilor restante. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru. Puteti face si o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera salarii neplatite de o firma de constructii vlad29 vlad29 in urma cu cateva luni am lucrat la o firma de constructii unde mi s-a promis ca mi se face contract de munca,am lucrat in jur de 1 an iar ultimele 5 luni nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am lucrat la o societate comerciala iar din luna ianuarie 2013 si pana in aprilie 2013 nu am mai primit salariu. I-am cerut insistent angajatorului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua andutu_martin andutu_martin Buna ziua , am nevoie de niste sfaturi. Lucrez de 3 ani intr-o firma care are domeniul de activitate call-center. Din luna iunie nu am mai primit salariu. Ce ... (vezi toată discuția)