avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

Buna ziua , am nevoie de niste sfaturi. Lucrez de 3 ani intr-o firma care are domeniul de activitate call-center. Din luna iunie nu am mai primit salariu. Ce pot face? Unde trebuie sa fac reclamatie, si daca reclamatia poate avea succes. Sunt angajat cu carte de munca. Multumesc mult , astept raspunsuri ,
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:15, 11 Octombrie 2010
va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare si Tribunalului cu o cerere de chemare in judecata a angajatorului avind ca obiect plata drepturilor salariale restante. cererea de chemare in judecata este scutita de plata taxelor de timbru.
Faceţi o acţiune în instanţă prin care cereţi plata drepturilor băneşti pe perioada respectivă. Nu plătiţi taxă de timbru şi nu trebuie să faceţi probe. In dreptul muncii, angajatorul trebuie să demonstreze că a achitat salariul angajatului. Aveţi grijă ca prin acţiune să vă cereţi toate drepturile, CAS etc.
multumesc mult.
daca actiunea nu este solitara , si reclamantii , adica angajatii sunt in numar de 10 , este mai bine?
actiunea dv. poate fi solitara sau pentru intreg grupul de angajati. pentru fiecare angajat trebuie mentionate datele de identificare si perioada pentru care se solicita drepturile salariale restante. se poate mentiona o persoana care sa fie imputernicita sa reprezinte interesele celorlalte in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariilor deucu consulting deucu consulting am si eu o nelamurire care este actiunea prin care cerem obligarea angajatorului la plata salariilor cand acesta nu le-a platit de 2 ani si penalitati se pot ... (vezi toată discuția)
Plangere instanta angajator peter007 peter007 care sunt pasii de urmat pentru a face o plangere in instanta impotriva unui angajator care nu si-a platit obligatiile salariale?...am inteles ca e un litigiu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu de la firma gatej cezar gatej cezar Mi s-a terminat pe data de 5 dec.2009 preavizul de 15 zile care mi s-a inmanat dupa teminarea acestuia in urma restructurarii postului din firma.firma nu mi-a ... (vezi toată discuția)