avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... reclamatie csa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

reclamatie csa

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva sa compun o reclamatie la CSA? acum o luna de zile am fost implicata intr-un accident rutier in care am fost partea vatamata. Soferul vinovat mi-a dat asigurarea(avea asigurare la Carpatica), au venit cei de la Asigurari au facut constatarea, nu ne-au dat nota de constatare decat dupa ce am intervenit cu cineva care a mai lucrat in asigurari si ne-a spus ca erau obligati sa-ti dea acea hartie pe loc. Cei de la service au comandat piesele, s-au apucat de masina dar au mai constatat ca mai sunt si alte piese care trebuiesc inlocuite. Au completat un proces verbal suplimentar si l-au trimis catre cei de la Asigurari"(nu am primit raspuns nici la primul proces verbal de constatare- dupa o luna de zile). Luni a fost sotul meu la service, iar cei de acolo i-au spus ca au venit cei de la asigurari impreuna cu cel care ne-a lovit si ca au comparat cele doua masini pentru ca spun ei "au dubii" in privinta accidentului. Concluzia Inspectorului de la Asigurari a fost: " Luati-va masina de la service si reparati-o pe banii dumneavoastra pentru ca nu cred ca vi se aproba dosarul. Tot ce puteti face este sa dati in judecata firma de asigurari".
va rog sa imi spuneti cum sa procedez in continuare.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: NIKOLIC SLOBODAN , utilizator 14:11, 23 Septembrie 2019
sdianaviolina a scris:

Asiguratorul are dreptul ca in termen de trei luni de la data producerii accidentului sa desfasoare propriile investigatii si din pacate, exact asta vi se intampla si dvs.
Intre timp, pasna la indeplinirea termenului precizat anterior, puteti face sesizari la CSA, indepliniti procedura de conciliere si apoi probabil veti fi obligat sa dati firma de asigurari in judecata. Veti castiga, cu siguranta.:)


Corect insa cu diferenta ca aceste cercetari trebuiau aduse la cunostiinta persoanei prejudiciate in max 10 zile de la deschiderea dosarului..
Dupa parerea mea reclamatia la CSA, pe langa ca este prematura, dar este si inutila. Cei de la CSA nu analizeaza dinamica producerii accidentului si va vor da un raspuns formal.
Nu se mai pot depune reclamații online ?? Acum trei luni se putea, acum nu mai pot accesa pagina.
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Floexe, utilizator
Bună ziuă am si eu o reclamație pe dosarul euroins asigurare dosarul cu nr.EJ 00638983 din 04.08.2019 nu pot recupera dăuna si daca termenul de studiere dosarului de 30 zile+10 zile legală a expirat si dosarul aprobat ,plata de la departamentul financiar nu sa face.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
NIKOLIC SLOBODAN, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Impacare amiabila bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara! In parcare un vecin a dat cu spatele si mi a zgariat masina, si a recunoscut vina , am completat un document de impacare amiabila iar a doua ... (vezi toată discuția)