avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Impacare amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Impacare amiabila

Buna seara!

In parcare un vecin a dat cu spatele si mi a zgariat masina, si a recunoscut vina , am completat un document de impacare amiabila iar a doua zi eu am mers la asiguratorul respectivului. Aici insa mi se spune ca trebuie sa vina amandoua masinile pt masuratori si constatare, vecinul motiveaza ca din cauza serviciului nu poate veni in orarul celor de la asigurari plus ca astazi am vazut ca el si a remediat problema (avea bara putin zgariata).

ce pot face eu in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 01:25, 14 Iunie 2010
atunci instanta este singura cale desi prea dura.
Formulati actiune civila,in pretentii impotriva vecinului sia a siguratorului sau.
Aceasta actiune trebuie dovedita cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori ,expertiza tehnica de evaluare a stricaciunilor.

Aveti posibilitatea inainte de a-l pune in inatarziere pe autorul stricaciunii,printr-o notificare trimisa prin intermediul executorului judecatoresc
In conditiile in care s-a completata formularul de constatare amiabil si ati primit si o copie dupa polita RCA a auto vinovat, asiguratorul RCA al acestuia trebuie sa va deschida dosarul de dauna iar daca are nelamuriri asupra dinamicii accidentului este problema lui de a face investigatii suplimentare.
Normele RCA ale CSA prevad un termen de 3 luni pentru cercetari, dar cu instintarea dvs in termen de 10 zile de la deschiderea dosarului.
Asiguratorul poate v-a comunicat ca pentru urgentarea cercetarilor sa discutati dvs cu vinovatul pentru a se prezenta cu masina la constatare. Poate gasiti o cale ca sa va prezentati cu ambele masini la asigurator in vederea lamuririi imprejurarilor producerii accidentului si a intinderii prejudiciului.
Numai daca asiguratorul refuza sa va despagubeasca si dupa chemarea la conciliere puteti sa-l actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine dau in judecata ? doberv doberv daca x loveste cu masina o alta masina iar cei de la asigurari spun ca nu sunt de acord cu plata daunei deoarece dinamica accidentului contrazice versiunea ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa desfasoare ancheta? catalinastr catalinastr Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca ... (vezi toată discuția)
Rca nu plateste Miha1876 Miha1876 va rog sa ma ajutati cu o intrebare. firma de asigurari rca a celui care mi-a lovit masina nu plateste, sustine mincinos ca nu s-a intamplat acidentul. nu m-au ... (vezi toată discuția)