avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie impusa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie impusa?

Salutari la toata lumea, ma numesc Luci sunt din Arad si lucrez la un post de televizune local in fuctia de editor imagine(montaj audio-video).Ocup acest post de aprox 8 luni, toate bune si frumoase pana azi dimineatza cand am fost chemat in biroul directorului care mi-a zis ca nu i-a placut "maniera" in care am montat un material cu o zi inainte..i s-a parut ca eram nervos si ca nu m-am implicat suficient in finalizarea materialului respectiv, lucru total neverosimil,ca dupa asta directorul sa-mi ceara sa-mi semnez demisia,lucru cu care nu sunt de acord.Mai mult ca sigur este vorba de un pretext pentru a mai restrange numarul de angajati ai televiziunii.
Aceasta este prima oara cand vreau sa apelez la un avocat si nu stiu exact cum se procedeaza:">
As avea nevoie de niste sfaturi pentru inceput, sa imi dau seama daca are rost sau nu, sa merg mai departe.
Orice fel de indrumare este binevenita.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Holom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:43, 1 Iunie 2010
NU semna niciodata o demisie impusa !!!Angajatorul poate concedia un angajat sau un grup de angajati,dar este obligat ca pe o perioada de 6 luni de la concediere sa nu mai angajeze alta persoana in postul ramas liber.Daca angajatorul nu s-a pronuntat ca v-ar fi concediat,NU SUNTETI OBLIGAT SA SEMNATI DEMISIA.aceasta cauza poate fi si un conflict de interese intre dumneavoastra si angajattor.mai sunt totusi cazuri cand angajatorul completeaza o cerere falsa e demi9sie in numele angajatului.daca este si problema dumneavoastra.o puteti contesta in instanta in 30 de zile de la emiterea demisiei.
Nu semnati nici o demisie...ca to sunteti in bransa, incercati sa aveti martori la amenintari, chiar sa-l inregistrati si depuneti plangere penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti daca pot da in judecata angajatorul cipoo cipoo Lucram la un hipermarchet ca sef de raion,la sfarsitul luni ianoarie am fost chemat de directorul de magazin si mi sa spus ca trebuie sa fiu mutat pe alt ... (vezi toată discuția)
Obligat sa-ti tragi la sorti locul de munca noxaro noxaro Buna ziua sau salut...cum e mai bine Am urmatoarea intrebare si dilema in acelasi timp, si sper ca poate cineva de aici ma poate lamuri. Firma la care ... (vezi toată discuția)
Concedirea fara motiv klara sandu klara sandu Buna ziua Ma confrunt cu o problema foarte importanta. Firma la care lucrez a facut o restrangere de buget, dandu-ne un procent foarte mic din incasari in ... (vezi toată discuția)