avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prestatie tabulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prestatie tabulara

Buna ziua!Am si eu rugamintea,daca poate cineva sa_mi raspunda la o intrebare.Mama mea a cumparat prin contract de vanzare cumparare provizoriu*scris de mana*,mai multe terenuri de la tatal ei.Contractul s-a incheiat in fata a doi martori,si se specifica si pretul platit pt terenuri.Am deschis un proces de prestatie tabulara prin invocarea uzucapiunii de 30 de ani,bunicul meu a folosit acest terenuri din vremea razboiului,prelundu-l de la parintii sai.Unul dintre terunuri,a fost cumparat de bunicul meu de la fratele sau.Unul dintre martorii care apare pe contract s-a prezentat in proces si a recunoscut valabilitatea contractului,celalat fiind decedat.In proces au intervenit cu pretentii verisoarele mele,respectiv sotia si fiicele unui frate de-al mamei mele,care a decedat in 1984.Bunicul a decedat in 2004,iar bunica in 2001,iar dupa decesul lor nu s-a desbatut succesiunea.
Intrebarea mea este,in ce masura verisoarele mele,au sanse de castig.
In speranta ca imi ve-ti raspunde va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ariadna Gorea , Avocat 19:11, 1 Iunie 2010
Vedeţi la rolul agridol de la primăria în raza căruia se află terenul dacă s-a plătit impozit de către cumpărător (bunic) şi pentru terenul cumpărat de la frate (unchi).
Cu doi martori puteţi dovedi că bunicul şi mama au stăpânit întreaga suprafaţă de teren.
Scoateţi un certificat fiscal de la aceeaşi primărie cu privire la plata impozitelor. Trebuie să aibă în evidenţă suprafaţa de teren.
Uzucapiunea, în cazul în care între fraţi nu a existat un act de vânzare - cumpărare, este un mod de a sancţiona proprietarul care timp de 30 de ani nu s-a interesat de proprietatea sa, deci mătuşa şi fiicele ei nu au cum să se apere, dacă uzucapiunea este dovedită în modul mai sus arătat.
Cel mai important: angajaţi-vă un avocat. E vorba de proprietatea dvs. şi nu e bine să riscaţi.
Chiar dacă s-au administrat deja probe, dacă nu aţi avut apărător, el poate invoca art. 138 pct. 4 din Codul de procedură civilă şi poate cere completarea probatoriului.
Baftă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament valabil? dienusa dienusa tata-l meu impreuna cu fratele sau au fost crescuti de o matusa in casa parintesaca(tatal decedat din 1930,mama lor recasatorita in alta loc),inainte de a ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate triton10 triton10 Buna Strabunica a cumparat un teren prin contract de vanzare cumparare sub semnatura privata, cu martori in 1962. Imediat dupa, terenul a fost cooperativizat. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani lazar_daniel lazar_daniel Buna ziua, Eu si sora mea ne aflam in situatia de a initia un proces de uzucapiune si as dori un sfat. Bunica mea (din partea mamei) a cumparat prin ... (vezi toată discuția)