tata-l meu impreuna cu fratele sau au fost crescuti de o matusa in casa parintesaca(tatal decedat din 1930,mama lor recasatorita in alta loc),inainte de a deceda acea matusa(1955) lasa un testament care nu are data cand a fost facut,ea spune ca are 89 ani,dar a decedat la 87 ani(n1868)pe langa cateva terenuri care stim ca au fost ale ei,spune ca lasa mostenire si casa celor doi,dar in realitate casa a fost cumparata de bunici in 1926 conform cf-ului,in final mai sunt mentionate terenuri a caror suprafata este corectata de mana peste inscrisul de masina,nu apare nici o semnatura cine a corectat,la final este stampila consiliului popular(fara semnatura)semnatura celor doi ,amprenta digitala a matusii si doi martori-este valabil acest restament?
nu pot sa imi dau seama cum s-a postat aici,eu la drept civil am scris,va rog daca se poate sa mutati,scuze si multumesc
nu a fost considerat valabil de nimeni,nu trebuia dezbatut in instanta ca sa fie valabil?deasemenea nu a fost luat in considerare nici de comisia locala in 1991.Atunci s-a emis TP pe terenurile bunicilor pt cei doi.Problema e ca acum o verisoara(fiica fratelui tatalui meu)prin avocat a adunat suprafata de pe TP si de pe testament(bineinteles din testament nu a fost retrocedat nici un teren)si aduce acuzatii tatalui meu ca in 1956 ar fi vandut diferenta rezultata din TP si testament si ca sa-i ramana ei toate terenurile de pe TP.Se poate asa ceva?tatal meu nu a vandut nimc,atunci era colectivizarea in toi,si la acea vreme terenurile erau pe 4 coproprietari,bunica si trei copii,numai ca reg.agricol era pe numele tatalui sau pt.ca numai el a ramas in casa parinteasca.Ea nu a depus absolut nici o dovada la ce sustine,numai vorbe.A mai incercat odata sa-l radieze pe tatal meu de pe TP,dar avem sent.def si irevocabila asupra TP-care e perfect valabil.nu stiu ce sa mai cred...
-acuma vrem sa contestam noi testamentul,eu si fratele meu,parintii sunt decedati,putem face asa ceva?
Imi pare rau, dar nu inteleg. Aveti un proces pe rol, in care testamentul respectiv e o proba? Chiar nu pricep care e interesul in a anula un act care nu a produs efecte juridice...
incerc sa scriu cat mai pe scurt ....in 1991 se emite adev de prop.pe numele tatalui meu si cumnatei lui(fratele era decedat),tata era in alta loc bolnav la pat,cumnata ramasa in casa bunicilor,in 1994 cumnata vinde (cu hartie de mana)un teren in suprafata intreaga 5800mp,in 2001 se emite TP pe numele ambilor tata si cumnata in care este trecut si acest teren,in 2008 cumparatorul ne citeaza pe mine si fratele meu,(atat tata cat si cumnata erau decedati,)sa ne oblige instanta sa semnam pt a-si intabula terenul.Isi da seama ca nu poate si o sfatuieste pe o verisoara(fata cumnatei )sa introduca actiune de anulare absoluta aTP si sa-l radieze pe tata de pe TP-atunci am avut av si am cerut suspendarea primului proces.Acest proces a durat aproape 2 ani,ne-a terminat psihic,pe fond am pierdut cu toate actele si dovezile clare,in schimb la recurs ni s-a facut dreptate def.si irevocabila ,in 2 sedinte .Am cerut repunerea pe rol a procesului cumparatorului care de doi ani se tot lungeste fara nici un rost...intre timp acel cumparator a fost de acord sa-i revina numai jumatate din teren,ca acum sa se intoarca sa spuna ca vrea tot terenul si angajandu-i av verisoarei sa ceara toate terenurile de pe TP ,deoarece tata in 1956 a plecat din localitate si ca lui i-ar fi revenit terenurile de pe acel testament si ca le-a vandut.testamentul era al acelei matusi de care am spus mai sus.Pe Tp sunt terenurile bunicilor probate cu CF...
Nici eu nu inteleg cum poate asa ceva....am uitat sa spun ca ea invoca acum succesiune si ca introduce la masa succesorala testamentul si TP.Sper ca ma intelegeti...
Imi pare rau, dar fara acte in fata nu pot sa va spun mai nimic. Sunt cam multe probleme amestecate acolo. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, pentru ca ceea ce se solicita in instanta nu echivaleaza mereu cu ceea ce se poate obtine.
Ce sa fac?
dienusa
S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac?
dienusa
ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)