avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CONTRACT PFI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CONTRACT PFI

Buna ziua !
Vin cu rugamintea la dumneavoastra sa ma ajutati sa elucidez o problema:
Am un contract de colaborare cu un broker asigurari si sunt inregistrata ca pfi la finante.Doresc sa-mi reziliez contractul cu dumnealui si sa fac un alt contract cu alt broker.Care este procedura ? Trebuie sa inchid pfi-ul si sa fac altul sau merge facut doar un transfer de la o societate la alta ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:15, 1 Iunie 2010
Puteti rezilia contractul (de mandat) in care aveti calitatea de asistent in brokeraj, respectand termenul de preaviz pe care in mod uzual in regasiti intr-o clauza din contract, faceti descarcarea de gestiune si eventualele regularizari de comisioane.

Solicitati actualului broker sa faca demersurile la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pentru a va sterge din registrul intermediarilor in asigurari codul pe care il aveti inregistrat/alocat pe respectivul broker.

Ulterior puteti incheia un contract cu un alt broker , care la randul sau va solicita C.S.A. alocarea unui cod pe numele dumneavoastra (RAF/RAJ) ; de regula CSDA mentine acelasi cod numeric dar fireste se modifica brokerul.
Nu se poate face transfer de la un broker la altul fara rezlierea contractului cu vechiul broker. Codurile RAF nu sunt transferabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)
Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comision ContSters215113 ContSters215113 Buna ziua !am incheiat un contract de comision cu un broker de asigurari, si dupa ce am inceput sa fac asigurari am incercat sa imi aflu codul RAF, dar am ... (vezi toată discuția)