avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... stabilire incorecta a vinovatiei pentru accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

stabilire incorecta a vinovatiei pentru accident usor

in data de 31.05.2010, conduceam pe Sos. Panduri pe banda 2, iar autovehiculul aflat pe banda 1 a virat brusc stanga fara sa se asigure si m-a acrosat producandu-mi avarii. Avand in vedere ca respectivul a refuzat sa-si recunoasca vinovatia, am mers amandoi la politie, unde dupa o "analiza amanuntita a dinamicii accidentului" de aprox 1 minut, dobitocul de politist a ajuns la concluzia ca eu am fost vinovat si ca as fi avut rotile bracate spre dreapta in momentul accidentului, fapt ce nu corespunde cu urmele de impact. #-o

intrebarea mea este legata de o eventuala expertiza tehnica judiciara, si anume daca se poate face doar pe baza pozelor facute la politie.

a doua intrebare: daca fac contestatie, o fac impotriva procesului verbal, deci impotriva politiei. Cum fac sa introduc in cauza si pe cel care m-a lovit avand in vedre ca nu-i stiu nici macar numele, si mai ales daca este necesara introducerea lui in cauza.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:31, 1 Iunie 2010
Dvs,aveti posibilitatea legala ,in termen de 15 zile sa formulati cotestatie impotriva procesului verbal de contraventie,la Judecatoria Sectorului 5,unde va trebui sa administrati probatorii in dovedirea sustinerilor dvs.
Una dintre probatorii,in afara de cele cu martori,acte,poate fi si aceasta,urmand ca expertiza sa stabileasca dinamica producerii coliziunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vinovata nu recunoaste gams gams Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic. 2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza altuia FlorinSecrieriu FlorinSecrieriu Virasem dreapta de pe Bl-dul Uverturii, pe strada Dreptatii, in directia Bl-dul Iuliu Maniu,in sectorul 6, in spatele unui VW Touareg de culoare alba. A mers ... (vezi toată discuția)