avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este corect?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este corect?

daca fiica mea in varsta de 24 ani stundenta la zi m-a dat in judecata pentru pensia alimentara pana la terminarea studiilor si a obtinut 25% din venitul meu net conform hotararii judecatoresti ,ca si fiul meu sa imi introduca actiune de plata a pensiei alimentare tot pana la terminarea studiilor si instanta sa stabileasca separat pentru el tot 25% din venitul meu net?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:41, 1 Iunie 2010
Deciziile sunt definitive si irevocabile ? Cuantumul total al retinerilor din salariu nu poate depasi jumatatea salariului net - art. 164 (4) Codul muncii .
buna ziua .
pentru doi copii dvs. puteti fi obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 1/3 din venitul net .
Fiica este indreptatita a primi pensie de intretinere pana la finalizarea studiilor.
Fiul are acelasi drept, insa cuantumul pensiei de intretinere pentru cei doi copii nu poate depasi 1/3 din veniturile dumeavoastra.
In situatia in care aveti 3 sau mai multi copii in intretinere, indiferent ca sunt din casatorie sau din afara casatoriei, ca v-au fost incredintati spre crestere sau nu, cuantumul pensiei de intretinere nu poate depasi 1/2 din venitul dvs. lunar.
In situatia in care numai cei doi copii sunt singurii carora le datorati intretinere, cuantumul pensiei ce ar reveni fiecaruia reprezinta 1/6 din venitul lunar pentru fiecare dintre ei.
Eventuala stabilire a cuantumului pensiei de intretinere la 1/4 din venit pentru fiecare copil se datoreaza faptului ca nu s-a facut dovada existentei celeilalte pensii de intretinere.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent pensie alimentara danabi danabi Buna ziua! In urma divortului, fiica si fiul meu au primit cate 16,5% pensie alimentara din venitul tatalui . Daca unul dintre copii s-a angajat si nu i se ... (vezi toată discuția)
O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copii rodicaacidor rodicaacidor Sunt divortata de sot.Avem impreuna 2 copii(fete). Minora are pensie de intretinere 290 lei (marita din septembrie de la 195 lei). Cealalta fata ,are 19 ani si ... (vezi toată discuția)