avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS ANULAT IN ROMANIA. POT CIRCULA CU PERMIS DIN ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS ANULAT IN ROMANIA. POT CIRCULA CU PERMIS DIN ALT STAT PE TERITORIUL ROMANIEI?

Buna ziua,
In urma unui accident de circulatie din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane (zile de ingrijiri medicale = 95-100) petrecut in 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei si mi s-a eliberat de catre Politia Rutiera o dovada de circulatie valabila 15 zile. Pana in prezent mi-am prelungit la Parchet acea dovada de circulatie din 30 in 30 zile, asta pana in momentul in care dosarul meu (penal) a fost trimis de la Parchet la Judecatorie. Dosarul a fost inregistrat la Judecatorie si mi s-a dat primul termen pentru judecarea lui in septembrie 2010. Din cate stiu se poate face o cerere la judecatorie de prelungire a dovezii pana la solutionarea dosarului numai la primul termen de judecata.
As avea doua intrebari:
1. Exista vre-o portita prin care sa mi se acorde acest prim termen mai repede sa-mi pot prelungi dovada?
2. Pot circula cu permis din alt stat pe teritoriul Romaniei? Daca nu, ce risc daca o fac?
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters149353, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:10, 2 Iunie 2010
Cererea de preschimbare a termenului se poate formula la presedintele instantei care va judeca cauza.
Formulati o cerere in acest sens si mergeti cu aceasta in audienta la presedintele/vicepresedintele judecatoriei care va solutiona cauza.
Daca aveti dreptul de a conduce suspendat,nu puteti circula cu alt permis, pentru ca pe teritoriul Romaniei,figurati in evidente cu aceasta sanctiune,indiferent de provenienta acestuia.In aceasta situatie ati raspunde penal pentru aceasta fapta,iar sanctiunea este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda ani,conf.art.86/2 din OUG nr.195/2002.
ContSters149353 a scris:

Buna ziua,
In urma unui accident de circulatie din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane (zile de ingrijiri medicale = 95-100) petrecut in 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei si mi s-a eliberat de catre Politia Rutiera o dovada de circulatie valabila 15 zile. Pana in prezent mi-am prelungit la Parchet acea dovada de circulatie din 30 in 30 zile, asta pana in momentul in care dosarul meu (penal) a fost trimis de la Parchet la Judecatorie. Dosarul a fost inregistrat la Judecatorie si mi s-a dat primul termen pentru judecarea lui in septembrie 2010. Din cate stiu se poate face o cerere la judecatorie de prelungire a dovezii pana la solutionarea dosarului numai la primul termen de judecata.
As avea doua intrebari:
1. Exista vre-o portita prin care sa mi se acorde acest prim termen mai repede sa-mi pot prelungi dovada?
2. Pot circula cu permis din alt stat pe teritoriul Romaniei? Daca nu, ce risc daca o fac?

Pe teritoriul României este interzisă deţinerea a două permise de conducere, ai obligaţia să-l predai de îndată pe cel străin, dacă nu asta se lasă cu amendă, pentru că n-ai predat permisul şi cu puşcărie dacă te prinde circulând, pentru că ai permisul românesc suspendat.

Art. 27. alin. (4) din OUG !95/2002 prevede:
"Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale".

Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare dovada cu drept de circulație RalucaDas RalucaDas Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate 2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Andys Andys Buna,sint din R.Moldova.In luna iulie 2010 am trecut in tranzit Romania cu o masina cu numere provizorii expirate.In vama, la iesire din Romania, politia de ... (vezi toată discuția)
Dovada permis art 86/2 sebannu 1 sebannu 1 dupa noul regulament rutier (art 111) se poate prelungi de catre tribunal dovada (fara drept de circulatie) eliberata pentru conducere conducere cu permisul ... (vezi toată discuția)