Buna,sint din R.Moldova.In luna iulie 2010 am trecut in tranzit Romania cu o masina cu numere provizorii expirate.In vama, la iesire din Romania, politia de frontiera mi-a facut proces pe art 85 alin 1 OUG 195/2002 si mi-a luat permisul.Dovada cu drept de circulatie pe 15 zile.La intrebarea mea cind si unde o sa-mi primesc permisul,agentul mi-a spus ca, in curind la adresa de domiciliu in R Moldova. Va rog sa-mi dati un raspuns: e posibil sa fiu retinut de la 1 la 3 ani,si de ce in 3 luni nu am primit permisul. Cit poate sa continuie acest proces? si la cine sa-ma adresez.Va Multumesc.
Conform legislatiei romane art.85 al.4 din OUG nr.195/2002 sunteti pasibil de o sanctiune penala cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani.
Probabil ca veti fi sanctionat la o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Permisul va fi trmis politiei dvs din Moldova,in localitatea dvs.de resedinta.
Adresati-va procurorului, in vederea eliberarii unei dovezi cu drept de circulatie, cu o durata de 30 de zile .Aceasta va putea fi prelungita.
Sanctiunea aplicata poate fi si amenda administrativa.
Probabil ca veti fi sanctionat la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen,situatie in care se va dispune si anularea permisului de conducere,urmand ca un an de la ramanerea definitiva a acesteia sa numai puteti circula pe teritoriul Romaniei.
Puteti solicita procurorului si apoi judecatoriei sa vi se permita sa circulati,pe baza unei dovezi prelungita o data la o luna,pana la pronuntarea unei sentite,dar sunt foarte putine ca sa vi se admita o astfel de cerere.
De obicei ptr circulatia cu nr provizorii expirate se aplica amenda administrativa .
Solutionarea dosarului dureaza in functie de volumul de lucru .
Va puteti adresa parchetului d pe raza caruia a fost savarsita fapta pt eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie .
In cazul acestor fapte ca si a dvs , se admit cererile . Faptele ptr care nu se admite prelungirea dovezii sunt conducerea sub influenta bauturilor alcoolice , vatamarile si uciderile din culpa .