Am intampinat urmatoarea problema la o firma: pe luna decembrie, s-au inregistrat facturi de vanzare marfa, atat aferente lunii decembrie, cat si facturi care erau datate cu noiembrie. Dupa descarcarea gestiunii, imi apare un sold negativ la 371,practic s-a vandut mai mult decat s-a cumparat in luna respectiva.
Ideea este ca s-a depus deja bilantul si nu stiu ce se poate face acum?
Sa fac o corectie pe ianuarie sau sa las soldul negativ, oricum nu este in regula.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Facturi de vanzare din noiembrie s-au inregsitrat in decembrie???#-o
Si facturile de intrare marfa din noiembrie respectiv decembrie cand s-au inregistrat ?
Stocurile de marfa nu s au tinut pentru fiecare produs in parte ?
Daca se tineau astfel nu aveati voie sa apareti cu acel sold negativ la 371.
Ce puteti face acum....greu de spus...Sunt documente lipsa pe anul trecut ,documente pe care chiar daca le gasiti nu aveti voie sa le inregistrati in acest an.
Nu vad cum ati putea sa faceti corectie in acest an pentru facturi de intrare marfa neinregistrate in anul 2008.
Am revenit....ar mai fi o varianta care v-ar putea salva.Vedeti daca nu cumva facturile de vanzare marfa pt.luna noiembrie sau decembrie au fost inregistrate de doua ori...
Nu au fost dublate facturile, ar mai fi o pb clientul nu a adus nir-uri, nir-urile le-am facut eu doar la facturile pe care le-am considerat mf, banuiesc ca nu toate facturile de achizitie au fost inreg pe marfa.
nu se poate vinde mai mult decat s-a cumparat ! poate e eronata descarcarea de gestiune, poate in nov.s-a descarcat si costul marfii inreg.ca vanzare in dec. si atunci la dec.s-a mai descarcat inca o data aceasta valoare. mai verificati !
Sold 378 negativ
denisa2011
buna ziua
am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)