pacurariu maria a scris:
Buna ziua,
Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare?
Pe scurt vreau sa ma incadrez in termenul de 15 zile pentru depunerea contestatiei iar sentinta e comunicata din data de 18 mai ,cum trebuie sa procedez?
Sunt bulversata din nou pt ca azi mi s-a comunicat ca in urma recursului pe care l-am pierdut la curtea de apel sunt din nou...........fara slujba!:(
Sentinta de fond a tribunalului m-a repus in drepturi fara a primi insa salariile cuvenite pe perioada nelucrata iar acum mi-au comunicat ca in urma sentintei de la recurs vor sa ma faca sa platesc eu cele 3 luni in care am primit salariul pentru munca prestata!
E harababura de nu mai inteleg nimic........
H E L P!!!!!!!!!X-(
Contestaţia în anulare obişnuită, potrivit art.317 C.proc.civ., se poate introduce numai în următoarele două cazuri :
1. când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
2. când hotărârea a fost dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.
Pe lângă cazurile prevăzute în art.317 C.proc.civ., legea prevede, aşadar în art.318, două motive de contestaţie în anulare specifice deciziilor date de instanţa de recurs, şi anume :
a) primul motiv când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale;
b) al doilea motiv când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Daca va incadrati intr-unul din aceste motive , atunci contestatia in anulare poate fi admisa.