Va rog frumos,cine poate sa imi spuna si mie ce sanse de castig are un contestatar sa castige un proces civildupa ce procesul a fost castigat in toate fazele anterioare de partea adversa(intimat).
Este lucru cunoscut ca fiecare intrebare determina multimea raspunsurilor rational posibile (adica excluzand raspunsurile zen, cele fara noima, etc.)
Asadar, cu cat intrebarea este mai exact pusa cu atat vor fi si raspunsurile mai precise.
Avand in minte cele de mai sus incercati sa ne spuneti:
- ce obiect are procesul civil?
- ce faze s-au parcurs?
- cine este "contestatorul" si ce contesta?
- e vorba cumva de o contestatie la executare?
Apoi, o sa va putem si noi raspunde. :yes:
.Mentionez ca procesul s-a judecat in prima faza pe apel la judecatorie si a fost castigat de intimat,in sensul ca judecatoria obliga comisia locala de fond funciar sa elibereze titlul de proprietate pe numele intimatului.Recurentul a facut recurs la tribunal fiind nemultumit de sentinta.Tribunalul a respins recursul definitiv ca nefondat.Recurentul a facut contestatie la decizia tribunalului pe motiv ca nu s-a facut interogatoriul partilor in mod corect si cere schimbarea completului de judecata.
Nici una, avand in vedere cele descrise. Aspectele privitoare la interogatoriu nu sunt motive de contestatie. Aveti si legea incidenta, Codul de procedura civila:
Art. 317
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.
Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.