avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara cine poate sa mi dea cateva informatii O familie sot,sotie in varsta doresc sa-mi lase mostenire o casa cu teren aferent .Cei doi nu au copii in schimb fiecare dintre soti are cate un frate.Eu nu am nici o legatura de rudenie cu respectiva familie ,suntem doar prieteni.Ce ma sfatuiti sa fac.Care este procedura legala.Daca as accepta ce probleme pot sa am din partea fratilor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bejenarv , utilizator 09:04, 3 Mai 2007
Buna dimineata,

Actul pe care il puteti face este un act de vanzare-cumparare pe o suma reala, singurul care nu poate fi contestat. Asta va ajuta din doua puncte de vedere si anume :
1. Nu poate fi considerat ca o DONATIE voalata si
2. In cazul in care doriti sa asigurati proprietatea, valoarea politei ar fi cea reala.

Obligatiile ce va revin din faptul ca batranii va cedeaza dreptul de proprietate le stabiliti de comun acord cu acestia si vor fi stipulate in contractul de vanzare-cumparare in forma finala la Notariat.
Va mentionez ca exista Notariate care cer expertiza medicala de specialitate in cazul persoanelor trecute de o anumita varsta ( 70 ani ) care sa ateste ca au discernamant, certificat care se obtine din cate am inteles relativ usor de la Medico-Legal. Nu uitati ca pentru a reusi sa perfectati actele de vanzare-cumparare, proprietatea nu trebuie sa faca parte din vreo masa succesorala nepartajata, trebuie sa aiba dosar cadastral si sa fie inscrisa in cartea funciara fara ipoteci si cu toate impozitele achitate la zi.
Va doresc o zi buna,

buna seara cine poate sa mi dea cateva informatii O familie sot,sotie in varsta doresc sa-mi lase mostenire o casa cu teren aferent .Cei doi nu au copii in schimb fiecare dintre soti are cate un frate.Eu nu am nici o legatura de rudenie cu respectiva familie ,suntem doar prieteni.Ce ma sfatuiti sa fac.Care este procedura legala.Daca as accepta ce probleme pot sa am din partea fratilor.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament AnnaMaria23 AnnaMaria23 Poate fi atacat testamentul facut la notar, acum 5 ani, mentionez ca nu a fost cerut act medical. Imobilul a fost lasat unei familii fara a exista grad de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil cu un batran katalanu katalanu Salutare, Am gasit un apartament de vanzare al carui singur proprietar este o batrana in varsta de 80 de ani. Notarul mi-a spus ca ar fi bine ca la ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata gyoni8 gyoni8 Buna, Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu. intrebari: 1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul? 2.Care ... (vezi toată discuția)