avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie civila in timpul Concediului de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie civila in timpul Concediului de ingrijire a copilului

Buna ziua,

sunt in concediu nde crestere a copilului de 1 luna si pentru ca statul a micsorat indemnizatia, as dori sa stiu daca imi pot reintregi venitul semnand o convetie civila cu o firma , pt a presta ocazional niste servicii, dar fara sa pun in pericol indemnizatia.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ancaoroian , utilizator 13:02, 2 Iunie 2010
Nu aveti dreptul sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, in peroada in care beneficiati de indemnizatie crestere copil. Plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

ancaoroian a scris:

Buna ziua,

sunt in concediu nde crestere a copilului de 1 luna si pentru ca statul a micsorat indemnizatia, as dori sa stiu daca imi pot reintregi venitul semnand o convetie civila cu o firma , pt a presta ocazional niste servicii, dar fara sa pun in pericol indemnizatia.

Multumesc mult.

Daca realizati venituri profesioanale supuse impozitului pe venit in perioada CIC, atunci plata indemnizatiei se va suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care realizati aceste venituri.
Este posibil sa realizati si alte venituri in timpul CIC dar nu din categoria veniturilor din salarii, veniturilor din activitati independente si a veniturilor din activitati agricole.
nu aveti voie sa obtineti venituri din conventia civila, o solutie mai putin ortodoxa ar fi sa incheie respectiva conventie sotul dvs. si sa prestati serviciu dvs.
Va multumesc mult tuturor.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Conventie de plata cu ora catalina30 catalina30 buna ziua! am o problema...sunt in concediu de crestere copil si beneficiez de indemnizatie. pot sa-mi fac o conventie de lucru cu o ora pe zi? adica sa ma ... (vezi toată discuția)