avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie de plata cu ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie de plata cu ora

buna ziua! am o problema...sunt in concediu de crestere copil si beneficiez de indemnizatie. pot sa-mi fac o conventie de lucru cu o ora pe zi? adica sa ma angajez o ora pe zi?sau ce posibilitate am de a munci o ora pe zi legal fara a pierde indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: catalina30 , utilizator 21:10, 14 Iunie 2010
Dreptul de a primi indemnizatia pentru cresterea copilului inceteaza in momentul in care persoana in cauza realizeaza venituri supuse impozitului pe venit.
Nu conteaza durata contractului in baza caruia se obtin veniturie.
Daca va amintiti, in completarea dosarului ati dat o declaratie pe propria raspundere ca nu realizati venituri supuse impozitului pe venit.
catalina30 a scris:

buna ziua! am o problema...sunt in concediu de crestere copil si beneficiez de indemnizatie. pot sa-mi fac o conventie de lucru cu o ora pe zi? adica sa ma angajez o ora pe zi?sau ce posibilitate am de a munci o ora pe zi legal fara a pierde indemnizatia?

Plata indemnizatiei pentru CIC se va suspenda incepand cu prima zi urmatoare celei in care ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
va multumsc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila in timpul concediului de ingrijire a copilului ancaoroian ancaoroian Buna ziua, sunt in concediu nde crestere a copilului de 1 luna si pentru ca statul a micsorat indemnizatia, as dori sa stiu daca imi pot reintregi venitul ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrihirea copilului si as dori sa stiu daca in acesta perioada as putea sa lucrez cu contract de colaborare fara sa ... (vezi toată discuția)