avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca s-a facut succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca s-a facut succesiune?

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata

Tatal meu a murit acum 10 luni.

Locuia in Bucuresti impreuna cu mama si fratele meu mai mic, student.

Mai suntem 2 frati mai mari care locuim in provincie,si o sora mai mica,maritata in strainatate.

Nu am depus acceptarea succesiunii.Fratii si mama au spus ca nu e dupa ce,apartamentul fiind pe numele surorii,si o garsoniera pe numele fratelui mic.

Ar mai fi 1ha de pamant la tara, dar e putin si nu merita succesiune.

Vreau doar sa aflu daca nu ma mint si nu au facut succesiune fara sa-mi spuna si mie.

La notariat mi s-a spus ca musai trebuie sa vin in Bucuresti,sa cer anexa 1 de la primarie si sa contactez un notariat din raza locuintei.....

Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:01, 8 Mai 2007
Probabil ca n-au facut succesiunea, ci pur si simplu au facut contracte de vanzare-cumparare inainte de decesul tatalui dvs.
Incercati sa aflati de la ei.
Un pas inainte este si venirea la Bucuresti pentru a afla daca totusi s-a deschis succesiunea.
Multumesc pentru raspuns!
Si totusi, ce pasi trebuie urmati pentru a afla daca s-a deschis succesiune sau nu?
Daca aflu ca au deschis succesiunea fara mine trebuie sa-i dau in judecata?
Sau se declara doar certificatele de mostenitor incorecte!?
Cu copie dupa certificatul de deces intrebati la Camera Notarilor Publici.

Multumesc pentru raspuns!
Si totusi, ce pasi trebuie urmati pentru a afla daca s-a deschis succesiune sau nu?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Succesiune si donatie Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta locuiesc cu sotul si copiii in Italia de 4 ani. socrul meu a decedat in 31.12.2010. exista 3 frati mostenitori . unul este sotul meu. ceilalti 2 traiesc in ... (vezi toată discuția)
Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Succesiune baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)