Daca s-a deschis mostenirea,atunci s-a facut la locul ultimului domiciliu al defunctului.Dv. va puteti adresa unui notariat (din Bucuresti,sectorul unde a avut domiciliul persoana decedata)iar notariatul,pt. evitarea unei duble proceduri succesorale,are obligatia de a verifica din oficiu ca nu mai este un alt dosar privindu-l pe cel decedat.Daca exista(deci s-a deschis succesiunea asa cum banuiti)nu va mai intocmi dosar succesoral si va va informa direct ori prin corespondenta.Daca nu,atunci este bine sa va obtineti macar certificatul de calitate de mostenitor(tinand cont de faptul ca nu stiti sigur ce bunuri avea pe numele sau defunctul).
La Camera Notarilor Publici puteti aflla despre deschidera succesiunii.Si pentru asta nu trebuie neaparat sa veniti in Bucuresti, puteti imputernici un avocat.
Nu trebuie sa veniti in Bucuresti pentru acest lucru. Puteti trimite prin posta o cerere la Camera Notarilor Publici Bucuresti prin care sa solicitati sa va furnizeze aceasta informatie, cerere la care veti atasa copie de pe actul dv. de identitate si de pe certificatul dv. de nastere (pentru a face dovada interesului) si copia certificatului de deces al tatalui. Oricum, daca era ceva de impartit si nu ati facut o acceptare a succesiunii expresa sau tacita in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, respectiv de la data decesului tatalui, nu mai aveti calitatea de mostenitor, decit daca - prin instanta - veti solicita repunerea in termenul de acceptare a mostenirii daca dovediti ca fie nu ati stiut de moartea tatalui, fie din cauze independente de vointa dv. nu ati putut face un act de acceptare a succesiunii.
Succesiune
baloghjoe
Buna Ziua
Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)