avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Alegerea Facultatii de drept
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Alegerea Facultatii de drept

Buna ziua,

Sunt elev in clasa a XII - a si m-am hotarat sa urmez o cariera in domeniul juridic. Eu unul m-am pregatit intens pentru examenul de admitere la facultatea din Bucuresti si probabil am si media necesara pentru a intra la Cluj dar inainte de a lua o decizie as dori sa aflu niste pareri despre aceste facultati ( sau altele pe care le-ati urmat ).

Din punct de vedere financiar sunt tentat sa aleg Clujul deoarece pare a fi mai accesibil decat Bucurestiul, dar in acelasi timp stiu ca decizia pe care o voi lua poate insemna diferenta dintre un licentiat in drept care profeseaza in domeniul juridic si unul care profeseaza in orice alt domeniu decat juridic.

Concret ma intereseaza daca posibilitatile de a profesa difera in functie de facultatea aleasa sau depind in cea mai mare masura de modul in care m-am pregatit in timpul facultatii.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Gaby811, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 12:59, 2 Iunie 2010
Gaby811 a scris:
Concret ma intereseaza daca posibilitatile de a profesa difera in functie de facultatea aleasa sau depind in cea mai mare masura de modul in care m-am pregatit in timpul facultatii.

Nu conteaza catusi de putin facultatea, poate sa fie particulara, poate sa fie la Cucuietii din deal. Conteaza cu ce ramai din facultate si nimic mai mult. Sigur, exista si avocati impresionabili care pun pret pe eticheta facultatii, pe note si alte aparente de acest gen, dar un avocat bun stie ca nu asta are importanta ci exclusiv ce e in capul unui student/absolvent. Iti recomand sa faci practica in timpul facultatii, mai ales vara, fie la instante fie la avocati (preferabil ambele).

Succes!
Multumesc mult pentru raspuns dar totodata as mai avea o intrebare daca se poate:

Eu unul sunt din Suceava, acesta fiind un oras mic, cu putine posibilitati, unde avocatura este o "casta inchisa". In momentul de fata, care orase din Romania ofera o posibilitate reala de a profesa avocatura ?
Cel putin Bucuresti, Cluj si chiar Iasi. Totusi nu pleca la drum cu prejudecati. Gura lumii e plina de idei cum ca in avocatura nu se intra decat pe pile, ca nu se poate, ca nu se vrea. Mai intai incearca, mai ales ca ai 4 ani de facultate inainte. Daca intr-o vara gasesti unde sa faci practica, nu ma indoiesc ca mai apoi gasesti unde sa lucrezi. Si inca un lucru: sfatul meu ar fi sa urmaresti mai ales societatile de avocati, pentru ca acolo poti vedea mai multe arii de practica, mai multi specialisti, si poti alege in cunostinta de cauza.
Va multumesc mult pentru sfaturi. Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Proaspat licentiat in drept ... "no money=no job" ? ContSters67773 ContSters67773 Buna ziua ... sunt noua pe forum ... in cazul in care voi face ceva greseli rog moderatorii sa fie indulgenti,recunosc nu m-am "documentat" foarte bine in ceea ... (vezi toată discuția)