buna ziua.am fost gasit cu 3 luni in urma conducand un autoturism cu nr rosii expirate.dupa mai multe drumuri la politie abia acum m-au chemat sa semnez o declaratie tip(??),dupa care sa plece dosarul la procuratura.nu am semnat,am vrut intai sa intreb care ar fi cea mai buna solutie,sa semnez(au spus ca ma cheama din nou peste 2 zile),si sa iau legatura cu un avocat cand ajunge dosarul la procuratura,sau ma poate ajuta inainte?inainte am semnat declaratia(cand am fost gasit la volan) si procesul verbal.sunt la peste 80 km de oras,de asta nu stiu daca un avocat m-ar putea ajuta cu ceva inainte de a ajunge dosarul la procuratura.de la politie mi sa spus ca rezolutia propusa de ei este amenda administrativa.va multumesc anticipat
Cred ca cel mai bine ar trebui sa semnati declaratia. Din cate inteleg este o declaratie pe formular de invinuit declaratie ce contine aspecte prezentate de dumneavoastra.
Organul de cercetare(politia) va inainte apoi dosarul la procurorul de caz cu o propunere, ori de scoatere de sub urmarire penala cu aplicarea unei amenzi administrative sau trimiterea in judecata.
Dat fiind faptul ca este vorba despre conducerea uniu auto neinmatriculat cel mai probabil veti primi o amenda administrativa ce poate fi de pana la 1000 lei.
Cu stima, av. TD
de acord cu colegii mei insa personal sunt de parere ca in dosarele penale - indiferent cit de clare si simple sunt - intotdeauna este bine sa ai un avocat. este singura persoana din sistemul juridic care iti cunoaste interesele si te va apara.
Nici politistul si nici procurorul nu or sa aibe insomnii datorita grijilor pentru persoana dvs. Fiti sigur de asta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Citatie
maran
Buna ziua,
In urma cu 4 luni am fost dusa la procuratura pentru a da o declaratie in care eu eram complice intr-o frauda informatica.In momentul in care am ... (vezi toată discuția)