Buna ziua,
In urma cu 4 luni am fost dusa la procuratura pentru a da o declaratie in care eu eram complice intr-o frauda informatica.In momentul in care am ajuns la procuratura procurorul si organele de politie mi-au spus sa recunosc tot pentru ca in acest fel eu nu osa patesc nimic si cel mai grav lucru care mi se poate intampla este o amenda administrativa.Faptasii au fost arestati preventiv si eliberati dupa 30 de zile.Zilele trecute am primit o citatie de la procuratura pentru a ma prezenta saptamana viitoare in calitate de invinuit in dosarul penal nr.......Va rog sa imi spuneti de ce s-ar putea sa ma cheme si ce se poate intamlpa.
Daca as schimba declaratia ar insemna sa mint am nevoie de un avocat chiar daca sunt chemata la Procuratura?As vrea sa stiu cum este procedura si de ce as puta sa fiu chemata la procuratura?
Numai din cauza ca va schimbati declaratia, nu va poate acuza nimeni de nimic. Este dreptul Dvs. sa nu declarati nimic, sa faceti orice declaratie (inclusiv de genul "Eu sunt Napoleon Bonaparte") sau sa va schimbati declaratia.
Este de recomandat sa va prezentati impreuna cu un avocat la Procuratura.
initial ati fost chemata sa dati declaratie in calitate de martor, iar acum ati primit citatie , pt a va prezenta din nou la procuratura in calitate de invinuit .
invinuitul poate fi retinut 24 de ore sau chiar si arestat :">
nu este obligatoriu sa fiti insotita de un avocat , dar atentie totusi la declaratiile pe care le faceti .
Va recomand sa va duceti insotita de un avocat ptr. a evita anumite riscuri si a limita influenta procurorilor. Din acest moment riscati sa fiti retinuta sau chiar arestata. Atentie la ce declaratii faceti, sunt considerate probe intr-un eventual proces penal. Bafta.
Cod penal
lorelaybianca
Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor. (vezi toată discuția)