avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal dupa 5 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal dupa 5 ani

De ce dureaza atat inceperea unui proces pentru trafic de droguri , pe scurt acum 5 ani am fost arestat si am dat declaratii la parchet din cauza unui prieten care a vandut droguri nu stiu ce cantitate. Eu am declarat ca nu ii stiu pe aia de au cumparat si de asemnea ca nu stiam ca suntem acolo sa vindem droguri si ei de mine la fel, pe la mine prin mana nu au trecut nici bani nici droguri. Am facut si test la spital si a iesit negativ am colaborat cu procurorul. Acum cateva zile mi-a venit o citatie prin posta deci nu adusa de politist sa ma prezint in calitate de faptuitor. Avand in vedere cat a trecut de atunci , ca nu mi-a fost inmanata citatia si nu m-a mai intrebat nimeni nimic de atunci ce sa cred?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:36, 25 August 2011
Salut,e bine sa va prezentati la proces(eu asa am inteles ca deja e un dosar de judecat).daca e o citatie pentru a va prezenta la politie/procuror-de asemenea e bine sa va duceti cu un avocat bun.Atentie mare la ce declarati sau mai bine nu mai declarati nimic.N-am inteles exact ati fost "retinut"(24h)sau arestat?.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
dan_sur_cr, utilizator
In cazul acestui gen de fate, urmarirea penala dureaza destul de mult intrucat, existand un lant de persoane implicate in savarsirea faptei, politia si procurorul trebuie sa gaseasca toate aceste persoane, sa stranga probe de vinovatie impotriva lor pentru a le putea trimite in judecata. Aflarea tuturor persoanelor implicate si strangerea de probe este importanta, intrucat procesul penal are un caracter unitar - toti cei implicati trebuie descoperiti si trimisi in judecata daca este cazul, si de asemene si judecata are un caracter unitar. Daca ati fost citat la procuror, dupa un interval de timo atat de mare, este posibil ca urmarirea penala sa fie terminata, fiind citat in vederea prezentarii materialului de urmarire penala, dupa care se va intocmi rechizitoriul de catre procuror si va urma trimiterea in judecata.
Multumesc de raspuns , am fost retinut timp in care mi s-au luat declaratii si am facut si un test antidrog, Dupa cum am spus nu cunosteam pe cei care au cumparat, pe la mine nu au trecut bani sau droguri , daca ala avea telefonu ascultat mai bine se va vedea ca m-a rugat sa iesim in oras si atat . In cel mai rau caz o sa fac puscarie ?
B-)nu cred ca ai sanse sa faci.Daca ar face toti care intamplator asista la o infratiune am fi "de rasul universului cosmic".
frostyrca a scris:

De ce dureaza atat inceperea unui proces pentru trafic de droguri , pe scurt acum 5 ani am fost arestat si am dat declaratii la parchet din cauza unui prieten care a vandut droguri nu stiu ce cantitate. Eu am declarat ca nu ii stiu pe aia de au cumparat si de asemnea ca nu stiam ca suntem acolo sa vindem droguri si ei de mine la fel, pe la mine prin mana nu au trecut nici bani nici droguri. Am facut si test la spital si a iesit negativ am colaborat cu procurorul. Acum cateva zile mi-a venit o citatie prin posta deci nu adusa de politist sa ma prezint in calitate de faptuitor. Avand in vedere cat a trecut de atunci , ca nu mi-a fost inmanata citatia si nu m-a mai intrebat nimeni nimic de atunci ce sa cred?

Ati fost arestat sau retinut 24 de ore?

Sa nu fie vorba de un alt dosar penal.
Daca ati fost arestat nu cred ca aveati cum sa aveti calitatea de faptuitor.

Alte discuții în legătură

Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Consum si detinere de droguri s.o.s ContSters95064 ContSters95064 Buna ziua nu am antecedente penale sau alte chestii , am fost prins in urma unui flagrant , cu 2,5 gr de marijuana , amicul meu era dealer si cred ca ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)