avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum si detinere de droguri S.O.S
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum si detinere de droguri S.O.S

Buna ziua nu am antecedente penale sau alte chestii , am fost prins in urma unui flagrant , cu 2,5 gr de marijuana , amicul meu era dealer si cred ca flagrantul a fost facut pentru el , am fost la diicot , am dat declaratii , mi s-a spus ca nu am nevoie de avocat . Pe urma a venit procurorul si mi-a spus ca nu-mi face nimic tura asta , ca am fost cooperant dar amicului meu i-au dat 29 de zile pentru 40 de gr. Pe urma am fost sunat de catre ofiteri si timp de o luna am colaborat cu ei ....eu sunt plecat din tara . zilele astea am sunat si mi s-a spus sa vin acasa in curand nu stiu cand o sa-mi zica ei , eu nu am posibilitatea sa plec de aici momentan , ce risc ? nu mi s-a dat nicio citatie , nu mi s-a dat nimic nu am fost dus in fata parchetului a 2-a zi , nu am mai fost chemat sa vb cu procurorul ...ce trebuie sa fac ? chiar am colaborat si e de aici cat timp am fost plecat .. faza e ca amicul meu a declarat in fata instantei ca eu l-am fortat sa vanda unor agenti sub acoprerire , dar nu a fost asa ...va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: karina17 , utilizator 00:09, 26 Noiembrie 2009
Ce as putea sa risc , avocat nu mi-am angajat , am tinut legatura cu ofiterii cat de cat des ...ce se poate intampla daca nu ajung acasa , se poate sa-mi dea mandat international sau ceva de genu ?
Nu va puteti ajuta decat singur....daca nu va puteti deplasa si nu va prezentati la parchet atunci cand sunteti citat veti fi dat in urmarire generala iar ulterior internationala! Mai devreme sau mai tarziu INTERPOL-ul va pune mana pe dvs si tot la parchet veti ajunge!
Sfatul meu este sa semnati un contract de reprezentare cu un avocat si acesta sa mearga sa verifice stadiul dosarului si etaele parcurse si eventual sa discute cu procurorul care instrumenteaza dosarul!
Referitor la "prietenul" dvs : el poate declara orice in apararea sa . Important este ca afirmatiile trebuie sa fie sustinute de probe! Drogurile de unde le-ati procurat? Le-a procurat el sau dvs? De ce aveati 2,5 gr de drog asupra dvs? Il vindeati sau il consumati personal? Stiati ca amicul are asupra lui 40 de grame de droguri? etc etc etc...Sunt intrebari la care va trebui sa raspundeti mai devreme sau mai tarziu!B-)
Nu pot decat sa va doresc sa scapati de acest viciu care nu va conduce decat spre dezastru!
Drogurile de la el le-am procurat si erau pentru consumul meu propriu , pai luna urmatoare ofiterii mi-au spus ca am avut noroc si ca o sa scap cu o amenda administrativa , le-am spus ca plec din tara si au fost de acord , nu am primit nicio citatie nimic cat timp am fost in localitate , procurorul in seara respectiva mi-a spus daca ma mai prinde o data o sa fiu mancat ...s-a intamplat acum cateva luni ....nu am primit nicio citatie nimic pana in momentul de fatza
Am raspuns deja la toate intrebarile astea , e posibil ca procesul sa fi inceput si sa fiu citat ca martor ?
In primul rand va trebui sa fii citat procedural. La ceea ce ai relatat, se poate ca impotriva ta sa fi inceput urmarirea penala pt detinere droguri consum, art.4 al.1 L 143/2000, insa poate iti aduci aminte ce fel de declaratii ai semnat la Parchet. Scrise de tine sau de procuror, tipizate. Ti s-a adus la cunostinta vreo invinuire, desi e posibil ca sa nu iti fi spus expres acest lucru. Intr-adevar cu siguranta vei fi citat in acel proces ca martor, pt ca pt a fi trimis in judecata ca inc. trebuia sa iti prezinte materialul de urmarire penala/dosarul, ceea ce nu s-a intamplat din ceea ce spui. Desigur ca se poate sa te trimita in jud si in lipsa, daca a facut formele in acest sens.
Ideea e ca la adresa unde figurezi cu domiciliul sa fie cineva care sa te anunta de orice act pe care il primesti.
Iar in urmarire nu poti fi dat decat daca ai un mandat de arestare emis pe numele tau. Care se poate emite si in lipsa, numai dupa indeplinirea procedurii de citare la adresa la care figurezi cu domiciliu sau fara forme legale.
Politistii te vor sicana oricum, profitand de aceasta sperietura a ta, coroborata si cu necunoasetrea procedurilor, care e de inteles. Ca idee, la ce Parchet/DIICOT ai fost?

Alte discuții în legătură

Droguri pentru consum propriu ContSters262229 ContSters262229 fartele meu a fost retinut pentru ca i sau gasit droguri in casa(hasis)era pentru consum propriu o sa fie condamnat sau poate scapa cu suspendare?nu are ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)