avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistenta Sociala adult
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistenta Sociala adult

Deci,sora mea,are 19 ani,a absolvit liceu+bacalaureat si este la facultate
Am o matusa.in varsta de 75 ani,cu grave deficiente de vedere(un ochi este "orb",si cu celalat vede doar 15%)si probleme locomotorii(se poate deplasa,cu dificultate)
Am auzit,ca se poate inscrie(sora)ca si asistent social,pt matusa,(sora va fi plecata la facultate la timisoara in majoritatea saptamanii),dar eu si mama ne putem ocupa de ea.
Ma intereseaza,daca s-ar putea inscrie ca fiind asistent social,si daca nu,de ce?
Daca sa-r putea,ce acte sunt necesare?(ma refer diploma de liceu,buletin...)


Multumesc Anticipat,Mos Lucian
Cel mai recent răspuns: LucianRO , utilizator 14:40, 3 Iunie 2010
Legea 448/2006 - protectia persoanelor cu handicap, prevede posibilitatea angajarii unui asistent personal pentru persoana cu handicap grav (trebuie sa detina uncertificat de incadrare in gradul I de handicap grav, cu insotitor). Problema este ca angajarea unui asistent personal o face primaria, cu obligatia acestuia de a ingriji persoana bolnava 8 ore/zi (si va asigur ca serviciul de asistenta sociala va efectua anchete sociale la domiciliu-daca vor descoperi ca asitentul personal lipseste regulat si nu-si indeplineste atributiile, va fi concediat).
La primaria unde isi are domiciliul persoana cu handicap grav se depune un dosar de angajare, care cuprinde:
- cerere;
- acordul persoanei cu handicap privind asiostentul personal;
- avizul directiei judetene pentru protectia copilului si a persoanelor cu handicap;
- cazier judiciar;
- adeverinta medicala;
- copie acte studii;
- copie a certificatului de incadrare in gradul I de handicap grav, cu insotitor, al persoanei bolnave.
Angajarea se va face pe durata valabilitatii certificatului de incadrare in gradul de handicap.
Doar persoana specificata pe acel act de angajare poate fi prezenta?sau conteaza doar sa fie ingrijita persoana respectiva,cu acordul ei,de rude.?
Eu stau la 1 bloc distanta de ea.Deci voi fi in majoritatea timpului prezent acolo
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
LucianRO, utilizator
Persoana specificata in actul de angajare primeste un salariu, are anumite facilitati si isi asuma anumite obligatii...daca i se intampla ceva bolnavului, in perioada in care asistentul personal este plecat, va raspunde. Este obligatoriu ca asistentul personal sa ingrijeasca bolnavul, de aceea este si angajat de primarie (cititi legea 448/2006 si va veti convinge). Daca indepliniti conditiile, puteti sa va angajati dvs...
va multumesc,am depus actele la primarie,mai asteptam un verdict de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)
Ingrijire parinte in varsta - caz particular Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Parintii mei locuiesc la tara, in casa parinteasca. Tatal meu este proprietar, prin act de donatie, semnat de ceilalti 3 frati fara alte ... (vezi toată discuția)