avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate numi concubinaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate numi concubinaj?

bn seara,am si eu o nelamurire cu privire la concubinaj,daca unul dintre parteneri este deja casatorit si are 2 copii dar totusi de 25 de ani are o relatie cu o alta persoana se poate numi concubinaj sau persoana respectiva are calitatea daca o pot numi asa de amant(a)?in cazul decesului unui dintre ei poate veni amantul sau amanta sa il mosteneasca impreuna cu copii defunctului?ei neavand copii rezultati in urma relatiei lor.singurul lucru rezultat din relatia extraconjugala este o masina pe numele defunctului iar sot supravietuitor nu exista decedand inaintea defunctului.va multumesc
in cazul decesului unui dintre ei poate veni amantul sau amanta sa il mosteneasca impreuna cu copii defunctului?
Nu
nu!
amanta pretinde dar cred ca o face pt intimidare ca daca se deschide succesiunea aceasta se face in 3.se poate numi relatia concubinaj?
In legile din Romania nu este prevazuta institutia concubinajului, este doar un termen utilizat pt a denumi o relatie intre doua persoane necasatorite una cu cealalta.
Concubinul/amantul/prietenul supravietuitor nu are nici un drept la mostenirea celuilalt.
Buna ziua,am si eu o intrebare,cumnatul meu are un copil de 6 ani cu actuala sotie,problema este ca copilul poarta numele de fata al mamei,ce trebuie el sa faca pt a trece copilul pe numele lui si totodata in certificatul de nastere pt ca la tata este linie.?exista o modalitate mai simpla?ei vor sa inscrie copilul la scoala dar cu numele tatalui.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate numi concubinaj? andra-celia andra-celia bn seara,am si eu o nelamurire cu privire la concubinaj,daca unul dintre parteneri este deja casatorit si are 2 copii dar totusi de 25 de ani are o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali mariana r mariana r Buna seara Am si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa mi raspundeti. Am o sora care are doi copii rezultati in urma casatoriei(concubinaj) si intrucat ... (vezi toată discuția)
Adulter in concubinaj, custodie minori maraujica maraujica salut. am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta. stau in concubinaj cu o persoana de 9 ani, avem 2 copii minori, el e plecat la munca in strainatate iar ... (vezi toată discuția)