avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate numi concubinaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate numi concubinaj?

bn seara,am si eu o nelamurire cu privire la concubinaj,daca unul dintre parteneri este deja casatorit si are 2 copii dar totusi de 25 de ani are o relatie cu o alta persoana se poate numi concubinaj sau persoana respectiva are calitatea daca o pot numi asa de amant(a)?in cazul decesului unui dintre ei poate veni amantul sau amanta sa il mosteneasca impreuna cu copii defunctului?ei neavand copii rezultati in urma relatiei lor.singurul lucru rezultat din relatia extraconjugala este o masina pe numele defunctului iar sot supravietuitor nu exista decedand inaintea defunctului.va multumesc:stunned:

Cel mai recent răspuns: andra-celia , utilizator 13:45, 2 Iunie 2010
In legile din Romania nu este prevazuta institutia concubinajului, este doar un termen utilizat pt a denumi o relatie intre doua persoane necasatorite una cu cealalta.
Concubinul/amantul/prietenul supravietuitor nu are nici un drept la mostenirea celuilalt.
asta am zis si eu,dar ea sustine ca dupa 25 de ani are drepturi,el asa cum v-am spus nu era divortat,cei doi soti au fost intradevar despartiti dar nu divortati,
Nu are dreptate.
Puteau sa treaca si 100 de ani, nu doar 25. Concubinul nu dobandeste nici un drept, orice perioada de timp ar trai cu cealalta persoana.
Nu va lasati intimidata!
va multumesc din suflet pt raspuns=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate numi concubinaj? andra-celia andra-celia bn seara,am si eu o nelamurire cu privire la concubinaj,daca unul dintre parteneri este deja casatorit si are 2 copii dar totusi de 25 de ani are o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)
Donatie-drept atancoc atancoc As dori sa ma \'luminati\"intr-o problema:sunt necasatorita,dar locuiesc impreuna cu prietenul meu, intr-un apartament pe care l-am primt in donatie de la ... (vezi toată discuția)