avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrarile comune mi-au adus prejudicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrarile comune mi-au adus prejudicii

Buna seara

In scara unde locuiesc au fost efectuate lucrari de schimbare a tevilor comune(verticale) de incalzire. In urma acestor lucrari a fost avariata usor teava de la unul dintre caloriferele mele (orizontala). Mentionez
- am fost de acord cu aceste lucrari comune si am permis accesul echipei in locuinta
- avaria din apartament a fost sesizata la proba si a fost imediat instiintat administratorul
- administratorul a facut plata catre firma fara a face receptia lucrarii iar firma refuza sa repare dauna produsa
- nu a fost semnat niciun act cu privire la calitatea lucrarii sau receptia acesteia nici de mine nici de vreun alt vecin

As dori sa ma sfatuiti care este procedura legala pentru a mi se remedia paguba produsa, eventual catre cine trebuie sa fac reclamatia si ce puncte trebuiesc atinse

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
26mad, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:13, 2 Iunie 2010
Deobicei receptia unei lucrari pe infrastructura comuna este facuta de o comisie alcatuita din presedinte, administrator si reprezentantul firmei care a executat lucrarea. Dupa ce se constata ca lucrarea e in regula se facea plata, o data cu un PV de receptie, mai ales ca e o lucrare serioasa, asa cum s-a dovedit ....
Nu Dv trebuia sa semnati acest PV de receptie, ci presedintele asociatiei si administratorul.

Faptul ca nu s-a intamplat asa, vina este a comitetului executiv.
Faceti o solicitare catre acest comitet (presedinte) sa cheme firma pentru reparatia a ce au stricat la Dv. in apartament.

1. solicitarea se face in scris si se preda personal sau o trimit recomandat prin posta? In cazul in care se preda personal asociatiei cine are obligatia sa o ia si sa imi dea numar de inregistrare si stampila?
2. solicitarea se face catre presedinte, comitet sau administrator?

multumesc
Catre presedinte, o faceti in doua exemplare din care unul semnat, stampilat si cu numar de inregistrare ramane la Dv. ca dovada ca ati facut sesizarea.
Daca nu va primeste sesizarea, o trimiteti prin posta si pastrati recipisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Emitere adeverinta plata intretinere presedinteasoc presedinteasoc Sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari, care au fost de acord sa mansardeze blocul. Insa de 2 ani de zile dezvoltatorul nu a finisat lucrarile de ... (vezi toată discuția)
Unde ma adresez cateldestept cateldestept Scara blocului in care locuiesc a fost zugravita anul trecut. Anul acesta s-a executat modernizarea liftului si firma care a lucrat a deteriorat peretii in ... (vezi toată discuția)