avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna seara,
Vin cu rugamintea la dumneavoastra sa ma lamuriti in a intelege o citatie care am primit.
Ea suna cam asa:
X, este chemat in aceasta instanta, camera...etc, la data ora, in calitate de martor, pentru Fond- vatamare corporala din culpa(art. 184 C.p.).
Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.
In cazurile prevazute de art. 171 alin. 2 si 3 Cod procedula Penala, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu.
In vederea exercitarii drepturlui de aparare, partea citata poate sa consulte dosarul alflat la arhiva instantei.

Tin sa precizez ca am fost martor la un accident auto, eu nu inteleg de ce trebuie sa ma prezint eu cu un aparator(probabil avocat). si de ce sunt acuzat ca si martor.
sau am inteles eu gresit redactarea acestei citatii.
In speranta ca ma veti ajuta toate cele bune.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:18, 2 Iunie 2010
ce vroiam sa va mai intreb...ca sa fii martor la un proces trebuie sa te puna cineva sau te pun ei din oficiu pt ca ai fost la locul accidentului.
Martor sunteti pentru ca v-a propus cineva,dar mai ales pentru ca faptul ca ati fost de fata la cele intamplate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invinuit-martor garceaSA garceaSA am fost cercetatde catre DIICOT intr-un dosar penal de contrabanda in calitate de invinuit IAR DUPA INTOCMIREA RECHIZITORIULUI mi sa dat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
De ce sunt citat ca martor TeddyDe TeddyDe am primt o citatie care spune ca eu sunt martor intr-un proces de fond in care acuzatul este un amic de-al meu. \"in calitate de martor, in proces cu ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)