avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj de 6 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj de 6 ani

Buna ziua,

Ma numesc Coman Horia Andrei si sunt in urmatoarea situatie:
Convietuiesc cu o fata de 6,5 ani in apartamentul pe care bunica ei i l-a vandut cu act de vanzare cumparare acum 6,5 ani , actele notariale fiind platite de mine dar actele sunt facute pe numele ei noi nefiind casatoriti. In aceasta perioada a convietuirii ea nu a avut serviciu timp de 1,5 ani , fiind studenta , eu intretinand si cheltuielile apartamentului si ale ei din salariul meu. In tot acest timp de 6,5 ani , am adus imbunatatiri apartamentului , am cumparat absolut toata mobila si aparatura din locuinta - am chitanta pentru toate mai putin pentru imbunatatiri , dar detin chitante de la intretinere care au fost emise pe numele meu , eu fiind platitor de intretinere si avand buletin cu acord notarial de preluare in spatiu.
Aducandu-mi motivatia ca nu mai doreste continuarea relatiei am fost dat afara din casa.
Care sunt drepturile mele si ce pot face in aceasta privinta.

Cu multumiri,

Coman Horia Andrei
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 19:40, 2 Iunie 2010
Nici un drept asupra imobilului.
Nici un drept de creanta pt imbunatatiri ( sunt cheltuieli voluptuarii si nu exista obligatia pt proprietar sa vi le returneze).
Aveti drept de proprietate asupra bunurilor mobile ( mobila si ce spuneti ca ati mai cumparat).
aveti doar un drept de creanta,respectiv pt. imbunatatiri puteti face dovada cu martori,printr/o actiune in pretentii puteti solicita sa se stabileasca valoarea imbunatatirilor aduse imobilului,faptul ca d/tra ati achitat cheltuielile aferente ea neavand servici ba mai mult probabil i.ati platit si taxele la facultate,aveti sanse cel putin jumatate din valorile stabilite
#-o
~ Conținut șters la cerere ~
consider ca cheltuelile voluptuarii s/ar fi putut pune in discutie intrun contract de inchiriere intre un proprietar si chirias nu in speta......
@andreeacp
De gestiunea intereselor altora ati auzit?

Alte discuții în legătură

Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere sub semnatura privata...cateva lamuriri hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori va rog frumos sa va intreb daca un contract de inchiriere (a unui apartament) incheiat intre proprietar si chirias de mana sau facut ... (vezi toată discuția)
O declaratie notariala pe propria raspundere privind calitatea de proprietar al unor bunuri aflate intr-un imobil executat silit poate ajuta la recuperarea lor de catre proprietarul de drept? district district De 10 ani locuiesc intr-o casa care nu-mi apartine.Proprietarul a ridicat casa la rosu si a asigurat utilitatile casei (gaz, curent apa ). Ptr ca i s-a ivit ... (vezi toată discuția)