avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Chirie - Garantie - Proprietarul refuza sa o returneze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Chirie - Garantie - Proprietarul refuza sa o returneze

Buna seara,

S-a spart o conducta veche in apartamentul unde sunt chirias si a inundat tot astazi.Mi-am mutat obiectele in alta parte si acum doresc sa inchei colaborarea cu proprietarul insa el refuza sa imi returneze garantia.

Problema tine de el pentru ca nu a verificat instalatiile si nici macar nu are asigurare la apartament.

Exista si o problema , contractul dintre noi nu este inregistrat la finante.

Ce solutii as putea gasi pentru aceasta problema neplacuta ?

Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 01:44, 2 Iunie 2010
inregistrarea contractului la Fisc nu are nici o influenta privind valabilitatea incheierii sale. contractul este valabil si isi produce efectele de la intrare sa in vigoare indiferent de inregistrarea sa la Fisc.

puteti solicita in scris returnarea garantiei si daca refuza in continuarea depuneti actiune civila la instanta competenta.

reparatiile la instalatiile sanitare sunt in sarcina proprietarului cu exceptia cazurilor in care se prevede altceva in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini ContSters289489 ContSters289489 Buna ziua , Am cumparat un apartament la etaj 3 intr-un bloc de 4 etaje. Chiriasii de sus ma inunda sistematic de fiecare data cand folosesc baia, adica am o ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana de scurgere defecta Lidia2012 Lidia2012 Buna seara. Sunt inundata an de an (anul acesta deja a 3-a oara !) de la o conducta de scurgere aflata sub pardoseala garsonierei de la etajul de deasupra. ... (vezi toată discuția)
Spargerea conductei de apa de canalizare din pivnita blocului ContSters414820 ContSters414820 De 2 ani de zile vecina de la parter a spart conducta cu apa de canalizare in pivnita scari ca sa nu-i inunde apartamentul ei cu dejecti si de atunci nu a ... (vezi toată discuția)