avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna si ce urmari poate avea un CONTRACT DE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna si ce urmari poate avea un CONTRACT DE COMODAT

Mama mea a inchiriat un apartament unui tip, acum 2 ani si 6 luni apartamentul fiind cu acte in regula,..cu contract de vanzare cumparare.La inchiriere nu am facut nici un act de inchiriere pentru ca n am stiut.In acel apartament,absolut toata mobila, inclusiv bai+aparate electrocasnice,.sunt achizitionate de mama.Intre timp,.acest chirias, si a deschis o firma de constructii,.pe care zice el, ca nu are nici un venit si nici un profit.Neavand spatiu pentru sediul firmei, s a inteles cu mama sa faca un contract de comodat,din care reiese ca:mama"in calitate de comodanta,proprietara a imobilului in baza contractului de vanzare cumparare, dau cu titlu de folosinta din intregul apartament,pentru a fi utilizatde comodatara ca sediu social fara activitate."Comodatara fiind chiriasul care declara:"ca primeste cu titlu de imprumut gratuit apartamentul.Imprumutul se face gratuit,pe o perioada nelimitata cu data semnarii 11.03.2010.Mentionez ca din luna respectiva chiriasul nu mai plateste nici o chirie.Iar "Comodantul nu va perturba in nici un fel comodatara pe intreaga perioada a comodatului,asigurandu i comodatarei, linstita faolosinta."Si acum vine intrebare a mea :Oare am pierdut apartamentul?oare poate sa l treaca pe numele lui,ne e frica sa nu patim ceva, pt ca mama e ft.vulnerabila in fata lui, pur si simplu tipa la ea,..o obliga
Va rog ajutati ma caci,cugrevele astea nu pot verifica nimik va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 06:21, 2 Iunie 2010
la sfirsitul perioadei pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere cu acel"tip" aveti posibilitatea prelungirii sau nu a acestuia. acelasi lucru se intimpla si cu contractul de comodat. vinzarea imobilului se poate face oricind catre oricine fara nici un impediment din partea chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat vs. contract inchiriere IolandaMarin IolandaMarin Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Daca am un contract de comodat cu titlu gratuit pentru un apartament, eu fiind comodatarul (chiriasul), am dreptul legal ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu bună ziua, am un apartament disponibil (pe ... Pietra Pietra INCHIRIERE SPATIU Bună ziua, Am un apartament disponibil (pe care nu vreau să-l vând momentan) și aș vrea să-l ofer in chirie unei familii nevoiașe ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt un spatiu comercial ghinika-t ghinika-t detin 3 spatii comerciale si as dori sa inchei cu viitorii chiriasi (soc.comerciale) contracte de comodat in asa fel incat sa primesc si o chirie lunara,este ... (vezi toată discuția)