avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs de schimb la achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs de schimb la achizitii intracomunitare

As avea o intrebare:Cum se inregistreaza diferentele care rezulta dupa cum urmeaza:Receptia bunurilor le fac la cursul din data receptiei;factura de la furnizor o inregistrez la data facturii iar din cele doua cursuri diferite rezulta o diferenta,care va fi inregistrata in 665 sau la valoarea materialului receptionat?
Eu normal am un 301=408 la receptie si un 408=401 la inregistraraea facturii,dar cele doua valori sunt la cursuri diferite.
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 13:53, 2 Iunie 2010
eu vad doua variante:

1. 301=408 la receptie, la cursul din data receptiei, si cand inregistratti 408=401 completati cu 665=401 sau 401=765, dupa caz

2. 301=408 la receptie, la cursul din data receptiei, 408=401 la cursul tot din data receptiei, iar 4426=4427 la cursul din data facturii. oricum, in momentul platii sau cel tarziu la sfarsit de luna se vor inregistra diferentele de curs valutar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Nelamurire tva alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua , Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o Am o factura , in care s-au stornat niste ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar daal daal Buna ziua, Am intalnit urmatoare aproblema: \"Cum evidentiez in contabilitate si ce curs de schimb valutar folosesc in urmatoarea situatie ptr. achizitiile ... (vezi toată discuția)