avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs de schimb la achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs de schimb la achizitii intracomunitare

As avea o intrebare:Cum se inregistreaza diferentele care rezulta dupa cum urmeaza:Receptia bunurilor le fac la cursul din data receptiei;factura de la furnizor o inregistrez la data facturii iar din cele doua cursuri diferite rezulta o diferenta,care va fi inregistrata in 665 sau la valoarea materialului receptionat?
Eu normal am un 301=408 la receptie si un 408=401 la inregistraraea facturii,dar cele doua valori sunt la cursuri diferite.
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 13:53, 2 Iunie 2010
eu vad doua variante:

1. 301=408 la receptie, la cursul din data receptiei, si cand inregistratti 408=401 completati cu 665=401 sau 401=765, dupa caz

2. 301=408 la receptie, la cursul din data receptiei, 408=401 la cursul tot din data receptiei, iar 4426=4427 la cursul din data facturii. oricum, in momentul platii sau cel tarziu la sfarsit de luna se vor inregistra diferentele de curs valutar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Nelamurire tva alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua , Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o Am o factura , in care s-au stornat niste ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar daal daal Buna ziua, Am intalnit urmatoare aproblema: \"Cum evidentiez in contabilitate si ce curs de schimb valutar folosesc in urmatoarea situatie ptr. achizitiile ... (vezi toată discuția)